29 / 04 / 2024

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 



Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1 düştü. Verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, kasım ayında ekim ayına kıyasla yüzde 1, önceki yılın aynı dönemine kıyasla ise yüzde 2,2 azaldı.

AB'DE İNŞAAT ÜRETİMİ YÜZDE 1 DÜŞTÜ!

AB'de  inşaat üretimi, kasım ayında önceki aya kıyasla yüzde 1, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 2,1 düştü.

EN FAZLA DÜŞÜŞ ÇEKYA'DA OLDU!

AB ülkeleri arasında kasım ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla düşüş yüzde 3,8 ile Çekya'da, yüzde 2,9 ile Almanya'da ve yüzde 2,6 ile Macaristan'da kaydedildi.

Yıllık bazda ise inşaat üretimi Macaristan'da yüzde 12,8, Finlandiya'da yüzde 6,9 ve Çekya'da yüzde 6,5 azaldı.

AB de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

AVRUPA KONUT SORUNU YAŞIYOR!

Avrupa Birliği (AB) kendi içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan İspanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm aramaya devam ediyor. 

Konu ile ilgili olarak açıklanan detaylara göre, geçtiğimiz günlerde İspanya'da Bakanlar Kurulu,  gerçekleştirdiği toplantıda, öncelikli olarak konut sorununu masaya yatırıldığını aktararak, ekonomik açıdan kırılgan diye tanımladığı ailelere ve gençlere yönelik konut kiralamada yardım paketi kararı aldığını duyurmuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında 2008 yılı mali krizinde iflas etmiş olan bankalardaki gayrimenkul varlıkların satın alınmasıyla 2012 yılında kurulan ve kısa adı "Sareb" olan devlet kontrolündeki halka açık limited şirketteki toplam 35 bin konutun uygun fiyatlarla kiraya çıkarılacağını aktardı.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Geri Dön