05 / 05 / 2024

İnşaat yan sanayi büyüme hızı

İnşaat yan sanayi büyüme hızı

Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu.

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi'nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, aralık ayında bir önceki aya göre 0,11 puanlık artış göstererek 71,35 puana yükseldi. 

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Ünal tarafından kuruldu.

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Hayri Özaygün tarafından kuruldu.

Gözaydın Hafriyat İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gözaydın Hafriyat İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Garip Gözaydın tarafından kuruldu.

Ers Geri Dönüşüm İnşaat Kuyumculuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ers Geri Dönüşüm İnşaat Kuyumculuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta Esin Gürbüz tarafından kuruldu.

Altın Fırsat Group İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Altın Fırsat Group İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi Esenyurt’ta Darwish Alzalma tarafından kuruldu.

Sfr Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sfr Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Muhammet Bağrıyanık tarafından kuruldu.

Ncm Geri Dönüşüm Metal İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ncm Geri Dönüşüm Metal İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Mustafa Han tarafından kuruldu.

Hn Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hn Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Mustafa Han tarafından kuruldu.

Aydın Mrt İnşaat Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Mrt İnşaat Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Aydın tarafından kuruldu.

N Home İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

N Home İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Memiş tarafından kuruldu.

Topgün Gayrimenkul İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Topgün Gayrimenkul İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ufuk Aytop ve Merdal Ergün ortaklığında kuruldu.

Nessa Nava İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nessa Nava İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Göktuğ Yanık tarafından kuruldu.

İnşaat yan sanayi büyüme hızı Haberi

İnşaat yan sanayi büyüme hızı

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan yan sanayideki birçok sektörü etkilemedi. 2014’ün ilk sekiz aylık döneminde konut satışlarında yüzde 5.87’lik düşüş yaşansa da, çimento, hazır beton, seramik, çatı, duvar kağıdı, metalden kapı pencere, parke-yer döşemeleri, boya- vernik-benzeri kaplayıcı maddeler, elektrikli aydınlatma ekipmanları ile kireç-alçı gibi pek çok sektörde büyüme devam etti.


Bu büyümede kentsel dönüşümün sektörlerde yarattığı olumlu etki kadar, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerin yanı sıra, durgunluğun bazı sektörlere geç yansımasının etkili olduğu kaydediliyor. Alt sektör temsilcileri konut sektöründe yaşanan daralmanın yılın son çeyreğinde azalacağını belirterek, 2015 yılının ise daha parlak bir yıl olacağını öngördüler.


Türkiye’de konut maliyetlerini artıran en önemli unsurlar arasında yükselen arsa fiyatlarının bulunduğunu dile...