11 / 05 / 2024

inşaat yan sanayisi

inşaat yan sanayisi

İnşaatta yan sanayi hız kesmedi. Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. En fazla büyüme duvar kağıdında oldu.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2022'ye nasıl başladı?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ocak 2022 verilerini yayınladı. Peki inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi 2022'ye nasıl başladı?

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamında!

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamına çıktı. Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi, Haziran 2021'de pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile son senelerin en yüksek performansını sergiledi.

İnşaat malzemeleri sanayisi son bir yılda yaklaşık 25 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mayıs 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisinde son bir senede  25 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 17,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD, tarafından açıklanan ‘Türkiye İMSAD Mayıs 2021 Sektör Raporu’na göre, ülke genelinde inşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 17,2 büyüdü. 

İnşaat malzemeleri sanayisi Mart'ta rekor kırdı!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mart 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisi Mart ayında rekor kırdı.

Aykut Erdoğdu kaçak inşaat iddialarına ne yanıt verdi?

5 milyon liralık kaçak lüks daire iddialarıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, söz konusu inşaat ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021’e ihracat artışı ile başladı!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ocak 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisi 2021'e sınırlı bir ihracat artışı ile başladı.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020'de yüzde 9.1 büyüdü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2020'yi 2019'a göre yüzde 9,1 büyüyerek kapattı. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020’de 21,16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Aralık 2020 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisi 2020’de 21,16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü kendini yenilemeli!

Çevreci ürünlere olan ilgi, pandemi ile daha da arttı. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, "Türk inşaat malzemeleri sanayisi, dünyadaki teknolojik ve yenilikçi gelişmeleri takip ederek kendini yenilemeli" diyor.

inşaat yan sanayisi Haberi

inşaat yan sanayisi

Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu Konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan yan sanayideki birçok sektörü etkilemedi. 2014 un ilk sekiz aylık döneminde konut satışlarında yüzde 5.87'lik düşüş yaşansa da, çimento, hazır beton, seramik, çatı, duvar kağıdı, metalden kapı pencere, parke-yer döşemeleri, boya- vernikbenzeri kaplayıcı maddeler, elektrikli aydınlatma ekipmanları ile kireç-alçı gibi pek çok sektörde büyüme devam etti. 

Bu büyümede kentsel dönüşümün sektörlerde yarattığı olumlu etki kadar, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerin yanı sıra, durgunuğun bazı sektörlere geç yansımasının etkili olduğu kaydediliyor. Alt sektör temsilcileri konut sektöründe yaşanan daralmanın yılın son çeyreğinde azalacağını belirterek, 2015 yılının ise daha parlak bir yıl olacağını öngördüler. 

Türkiye'de konut maliyetlerini artıran en önemli unsurlar arasında...