28 / 04 / 2024

İnşaat yasağına uymama cezası ne kadar

İnşaat yasağına uymama cezası ne kadar

2015 yılı inşaat yasağı turistik bölgelerde 15 Mayıs'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek bu yasağa uymayan inşaatlar hakkında ne gibi bir ceza uygulanır? İnşaat yasağına uymama cezası 2015 nedir?

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

İnşaat sektörü şokta: Yarın çimento fiyatlarına zam geliyor! Son dakika güncel çimento ve beton fiyatları...

İnşaat sektörünün temel yapı malzemeleri olan beton ve çimento fiyatlarına yarın zam geliyor. İnşaat sektörü gelen haber ile şoka girerken gelecek olan zam oranı merakla bekleniyor. Peki şu anda beton fiyatları ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar? İşte güncel beton ve çimento fiyat listesi...

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Dorçe Prefabrik Yapı - İnşaat kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor! 

Türkiye ve dünya genelinde inşa ettiği prefabrik yapılarla adından söz ettiren Dorçe Prefabrik Yapı- İnşaat - Stratejik Yönetim ve Planlama Direktörü Yücel Çebi sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.

Ütopya Turizm İnşaat'ın şirket payları yakın izleme pazarına alındı!

Ütopya Turizm İnşaat'ın Utopia World Hotel'in satışını gerçekleştirmesinin ardından Borsa İstanbul yönetimi tarafından, şirket payları yakın izleme pazarına alındı.

Nurol İnşaat'ın pay satışına SPK'dan onay!

Nurol GYO, ana hissedarı Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından pay satışına ilişkin olarak SPK'ya yapılan başvuru sonucunda pay satış bilgi formu, tadil metni ve KAP açıklamasını yayınladı. 

İnşaat sektöründe yeterlik sınıflandırmasına ihtiyaç var!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç ayda bir yayınladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ekim 2020 sayısı yayınlandı. raporda, “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliğe dikkat çekildi.

Antalya'da inşaat yasağının başlama tarihi ertelendi!

Antalya'ta her sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bu sene 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Sivil toplum örgütleri koronavirüs salgını döneminde inşaat yasağının ertelenmesine tepki gösterdi...

Büyük inşaatların çalışmalarına izin verildi! 

23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, büyük inşaat şirketlerinin, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat firmalarının çalışmalarına izin verildi.

Kapaklı Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim!

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu gerçekleşti. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, indirim ruhsatları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu.’’…

İnşaat yasağına uymama cezası ne kadar Haberi

İnşaat yasağına uymama cezası ne kadar

İnşaat yasağına uymama cezası 2015!

2015 yılı inşaat yasağı turistik bölgelerde 15 Mayıs'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek bu yasak ile yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerini geçici süreliğine durduruyor.


Peki, inşaat yasağına uymayan inşaatlar hakkında ne gibi bir ceza uygulanır? İnşaat yasağına uymama cezası 2015 nedir?


İnşaat yasağı uygulanan tarihler arasında aksi tespit edilen durumlarda ise inşaat sahipleri hakkında 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 66.maddesi, Türk Ceza Kanunu'nun 184'ncü maddesi ve 3194 sayılı imar kanunu ile 2872 sayılı çevre kanunu ve 5491 sayılı çevre kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun hükümlerine göre yasal işlem yapılacağı, ayrıca bu konuda görevini ihlal eden...