13 / 05 / 2024

inşaatçılara mesleki yeterlilik belgesi zorunlu mu

inşaatçılara mesleki yeterlilik belgesi zorunlu mu

MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, inşaat, doğalgaz, makine, otomotiv ve asansör bakım onarımı gibi sektörlerde çalışanların 25 Mayıs 2016'ya kadar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almasının zorunlu olduğunu anımsattı.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!

Dünya genelinde “Tiny House” ve “Tiny Home” ismiyle bilinen Tiny House'lara rağbet arttı. Tiny House'larda inşaat maliyeti de fatura da yok. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

Almanya'da inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışlara ilişkin şubat ayı geçici verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Şubat ayında inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörüne müjde! Garantörlüğün kapsamı genişliyor!

Otoyol, köprü, şehir hastanesi gibi büyük altyapı ihalelerini kazanan ama bankalardan kredi alamayan inşaatçılara müjde geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihaleyi alan şirketin borcuna kefil olacak.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

inşaatçılara mesleki yeterlilik belgesi zorunlu mu Haberi

inşaatçılara mesleki yeterlilik belgesi zorunlu mu

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Türkiye’de 750 meslekten 624’ünün standardının belirlendiğini bildirdi.


Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan MYK’nın, bir mesleğin başarıyla icra edilebilmesi için gerekli bilgi, beceri, norm ve tutumların ne olması gerektiğini sektörle birlikte belirlediğini söyledi. 


Türkiye'deki 750 meslek standardını belirlemek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karaman, şöyle konuştu:


"Kurulduğumuz 2006 yılında bize bir hedef verildi; 'Türkiye’nin uluslararası çapta 750 standardının olması gerektiği' söylendi. Biz bu süreçte hedef olarak verilen 750 mesleğin 624 tanesinin standardını hazırladık. Bunlar her 5 yılda bir güncellenen standartlar. Son olarak Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile gazeteciliğin mesleki standartlarını belirledik. Muhabir, foto muhabiri, kameraman başta olmak üzere bu alanda çalışanlar için şu anda standartlarımız ve yeterliliklerimiz mevcut. Kısacası şu...