28 / 04 / 2024

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.



İnsan kaynakları portalı SuperJob'un duyurduğu verileri değerlendiren Komsomolskaya Pravda gazetesi, ağırlıklı şekilde göçmenlerin çalıştığı kurye taşımacılığı ve inşaat gibi sektörlerde maaşların Rusya vatandaşlarının çalıştığı sektörlere göre daha hızlı yükseldiğine dikkat çekti.

Türk Rus'ta yer alan habere göre; Başkent Moskova'da Kovid-19 salgınıyla beraber önem kazanan kuryelerin sayısıda 60 bini geçti ve insan kaynakları uzmanları bu alanda hala büyük bir açık olduğunu vurguluyor. 

Rusya da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği bir diğer sektör de inşaat oldu. Kurye maaşları 40 bin rubleden 80 bin rubleye (9 bin 200 TL) yükselirken inşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı. Sektörde bulunan işçi açığı ise en az üç kat arttı.

SuperJob verilerine göre, inşaat sektörü kapsamında maaşları son 1 senede en çok artan 5 meslek kategorisi şöylr açıklandı:

Rusya da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Fayansçı: yüzde 43'lük yükselişle 100 bin ruble (11 bin 500 TL),
PVC kapı-pencere montajcısı: yüzde 29'luk artışla 90 bin ruble,
Kaynakçı: yüzde 21'lik yükselişle 85 bin ruble,
Vinç çalışanı: yüzde 20'lik yükselişle 60 bin ruble,
Çatı ustası: yüzde 17'lik artışla 70 bin ruble.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?


Geri Dön