05 / 05 / 2024

inşaatı biten evlerin konut kredisi ne olur

inşaatı biten evlerin konut kredisi ne olur

Ev sahibi olmak için inşaat firması ile anlaşan sonrasında ise bankadan kredi çeken vatandaşlar, inşaatın durması halinde kredi ödemelerini durdurabiliyor.

İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Bu yıl 7 stadın inşaatı tamamlanacak!

Türkiye'de inşaatı biten ve yenilenen 32 stadın toplam kapasitesi 1 milyona yaklaştı. Hazır hale getirilen statlar futbol severleri ağırlamayı bekliyor. 

Kahramanmaraş Yedikuyular'daki bungalov evlerin inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,  Yedikuyular Kayak Merkezi çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği bungalov evlerin inşaatını tamamladı.

İHH, Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

Eyüpsultan'da özel okul inşaatı için evlere yıkım!

Eyüpsultan'da evlerin arkasına Revna Yapı İnşaat tarafından yapılacak olan Özel Kavram Okulu'nun inşaatı için evlerin yıkılması gerekiyordu. Ev sahipleri, yıkımın gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurdu...

Mudurnu'daki şato evlerin inşaatına ve satışına izin!

Bolu Mudurnu'da yalnızca Arap müşterilere satış yapılması ve şato tipi mimarisiyle tepki çeken Burj Al Babas projesinin inşaatına ve satışına izin çıktı.

Ankara'da rezidans inşaatında çalışan 3 işçi eylem yaptı!

Ankara'da Söğütözü Mahallesi Anadolu Bulvarı’nda yeni biten bir rezidansın yapımında çalışan 3 inşaat işçisi paralarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

İnşaat sektöründe yeni trend buçuklu evler!

Albert Genau Yönetim Kurulu Başkanı Adil Işıldak; yapı ve inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Adil Işıldak açıklamasında, inşaat sektöründe yeni trendin camla kapanabilir balkonların yarım oda sayıldığı buçuklu evlerin olduğunu söyledi.

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

İnşaatı hızla devam eden yeni Kocaeli Devlet Hastanesinde çalışmalar sona doğru geldi. Kaba inşaatı biten hastanenin 29 Ekim tarihinde hizmete açılması bekleniyor.

Nevşehir Kozaklı'da inşaatı yarım kalan otel icradan satılıyor!

Kozaklı İcra Dairesi, Emek Mahallesi'nde bulunan arsa üzerindeki kaba otel inşaatını icradan satışa çıkardı. Kaba inşaatı yaklaşık yüzde 35 oranında biten otelin satış bedeli 3 milyon 660 bin 624 TL olarak belirlendi.

Kastamonu Devlet Hastanesi inşaatı sürüyor!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, inşaat çalışmalarının devam ettiği 400 yataklı Kastamonu Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Kaba inşaatı biten hastanenin Mayıs ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Antalyaspor Tesisleri'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Döşemealtı’nda yapımını sürdürdüğü Antalyaspor’un yeni kamp ve spor tesislerinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Kaba inşaatı biten tesiste futbol sahalarının alt yapısı tamamlandı.

inşaatı biten evlerin konut kredisi ne olur Haberi

inşaatı biten evlerin konut kredisi ne olur

Türkiye inşaat cenneti olan bir ülke. Yani neredeyse ata sporu inşaat desek yeridir. Kültür de mülk sahibi olmak önemli bir yer teşkil olması için de bir şekilde inşaat firmalarının projelerinden ev alınıyor ve çoğumuz bunu kredi çekerek gerçekleştiriyor. Hürriyet'ten Neşet Gündüz'ün haberine göre; inşaat firmaları da özellikle belirli bir bankayla çalışır ve onunla konut finansman sözleşmesi imzaları atar. Haliyle de siz başvurduğunuzda da sizi o bankaya yönlendirirler. Diyelim ki gözünüzü karartınız ev sahibi olmak için inşaat firmasına başvurdunuz. Dairenin özellikleri, teslim tarihi ve fiyat konusunda anlaşma yapıldı. Firma da sizi çalıştığı bankaya yönlendirdi. Bankaya gittiniz ve bağlı kredi sözleşmesi imzaladınız.

BAĞLI KREDİ NEDİR?

Belirli koşulların varlığı konusunda size verilen kredidir. Yani banka fakat eğer siz o inşaat firmasından anlaştığınız o evi...