19 / 07 / 2024

inşaatın sözleşmeye aykırı olması

inşaatın sözleşmeye aykırı olması

Müteahhitlerin bina inşaatını sözleşmede yer alan esaslara uygun bir şekilde yapması gerekiyor. Müteahhit sözleşmeye aykırı inşaat yaparsa ne olur? İnşaatın sözleşmeye aykırı yapılması nedeniyle sözleşme feshedilir mi?

Sürdürülebilir inşaatın yolu çelik yapılardan geçiyor!

Sürdürülebilirliğin önem kazanmasıyla birlikte dünyada çelik yapılara talep arttı. Sürdürülebilir inşaatın yolu ise modüler çelik yapılardan geçiyor.

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Özdemir Çetin, Reysaş İnşaat'ın Genel Müdürü oldu!

Reysaş Yatırım Holding'in grup şirketi Reysaş İnşaat'ın yeni Genel Müdürü Özdemir Çetin getirildi. 

Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbeti TBMM'de!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi vergi. Metin İlhan, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

Enka İnşaat Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesi değişti!

Enka İnşaat Esas Sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi değiştirildi ve söz konusu değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşmesi yayınlandı.

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Enka İnşaat esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verildi. 

Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatı tamam! Açılışa hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatını tamamladı. 10 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni terminal açılış için gün sayıyor.

Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Ütopya Turizm İnşaat'ın 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Aralık'ta!

Ütopya Turizm İnşaat'ın gündem maddelerini görüşmek üzere 16 Aralık 2020 Çarşamba Günü Saat 11.00'da 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının, Çankaya Mah. Çankaya Cad. No: 28 /5 Çankaya / ANKARA adresinde bulunan Şirketimiz merkezinde yapılmasına karar verildi. 

inşaatın sözleşmeye aykırı olması Haberi

inşaatın sözleşmeye aykırı olması

Müteahhit sözleşmeye aykırı inşaat yaparsa ne olur?

Arsa nitelikli gayrimenkulü olan kişinin, arsa üzerinde bina inşa edilmesi karşılığında, arsasının belirli paylarının mülkiyetini, arsa sahibi ve müteahhidin (veya yüklenici) karşılıklı anlaşmalarına göre, binanın belirlenen bağımsız bölümlerinin teslimi karşılığında, müteahhide devretmeyi taahhüt etmesiyle oluşan ve tarafları birbirine karşı sorumlu ve borçlu kılan bir sözleşme kat karşılığı inşaat sözleşmesi oluyor. 


Müteahhitlerin bina inşaatını sözleşmede yer alan esaslara uygun bir şekilde yapması gerekiyor. Müteahhit sözleşmeye aykırı inşaat yaparsa ne olur? İnşaatın sözleşmeye aykırı yapılması nedeniyle sözleşme feshedilir mi?


İnşaatın “Önemli Ölçüde” Kusurlu veya Sözleşmeye Aykırı Yapılması Nedeniyle Sözleşmenin Feshi bir ihtarname ile istenebiliyor.


……………... NOTERLİĞİNE


-İHTARNAME-

İHTAR EDEN                          : ……..:……………...

VEKİLİ              ...