05 / 05 / 2024

inşaatlara yönelik kaynaklar

inşaatlara yönelik kaynaklar

Yaz olimpiyatlarında, 2020 organizasyonu için inşaatlara yönelik 20 milyar TL kaynak ayrıldı, İstanbul için hazırlanan planda ayrılan 20 milyar TL'nin, stat, salon, olimpiyat köyü ve basın-iletişim merkezlerinde kullanılacağı belirtildi

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Ev hanımlarının yükünü hafifletmek için önemli bir adım atılıyor. Milyonlarca ev hanımı için düzenlenen destek ödemeleriyle ilgili detaylar sonunda açıklandı. Ev hanımlarına yönelik sağlanacak olan destek ödemesi tutarı 3.700 TL olacak. İşte destek ödemesi için gereken başvuru şartları...

Ekonomide rüzgar tersine döndü! ABD ve Çin’e yönelik beklentiler değişiyor!

Analistlerin durgunluğa gireceğini öngördüğü ABD’de beklenen gerçekleşmedi. Dünya ekonomisinin parlayan yıldızı Çin’de ise ekonomik bunalım büyüyor.

Bankalar depremzedeye destek için seferber oldu! İşte, bankaların depremzedelere yönelik destek paketleri!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bankalar da seferber olarak depremzedelere yönelik destek paketlerini açıklamaya başladı. Depremzedelerin kredi ve kredi kartı borçları 6 ay ertelenirken, vefat edenlerin ise borçları silindi.

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.

Galatasaray Başkan Adayı Hamamcıoğlu'ndan Dursun Özbek'in gayrimenkule yönelik projelerine eleştiri!

Galatasaray Kulübünde 11 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olan Eşref Hamamcıoğlu, rakibi Dursun Özbek'in kulübün gayrimenkullerine yönelik projelerini eleştirdi.

Ev sahibi geçmişe yönelik kira zammı isteyebilir mi?

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek'ın geçmişe yönelik kira zam farkı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Şimşek'in o yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet konutlarına yönelik açıklama!

Sosyal medya üzerinden 2021 yılına yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde inşa edilen afet konutlarına ilişkin açıklama yaptı. 

Kripto paralara yönelik tasarının ayrıntıları ortaya çıktı!

Kripto para piyasalarına düzenleme getirilmesi için çalışmalar başladı. Düzenlemeye yönelik hazırlanan taslağın da ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

TOKİ'nin ürettiği 51 bin evden 678'i alt gelir grubuna yönelik!

TOKİ'nin İstanbul projeleri değerlendirildiğinde bitirilen 50 bin 918 konuttan yalnızca 678’inin alt gelir grubuna yönelik inşa edildiği belirlendi.

Kara para aklamak için yeni yöntem: Bitcoin! 

Kripto para biriminin atası olan Bitcoin'e yönelik araştırma yapan ekonomistler, Bitcoin'in kara para aklamak için kullanıldığını belirledi. 

inşaatlara yönelik kaynaklar Haberi

inşaatlara yönelik kaynaklar


Türkiye'nin ikinci kez "final grubuna" kaldığı yaz olimpiyatlarında, 2020 organizasyonu için sadece inşaatlara yönelik 20 milyar TL kaynak ayrıldı. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun aday olduğu 2020 Yaz Olimpiyatlarının sonuçlan 7 Eylül'de açıklanacak. Dünyanın en büyük organizasyonu olan yaz olimpiyatları bütün sektörlerde büyük bir iş hacmi yaratıyor. Türkiye'de olimpiyat organizasyonunun üstlenilmesi halinde bütün inşaat işleri TOKİ'nin ana müteahhitliğinde gerçekleştirilecek.


İstanbul için hazırlanan olimpiyat planında yapılacak ayrılan 20 milyar TL'nin, stat, salon, olimpiyat köyü ve basın-iletişim merkezlerinde kullanılacağı belirtildi. İstanbul'un kazanması halinde inşaat işlerinin tamamında TOKİ ana yüklenici olacak ve alt işverenlere yönelik ihaleleri gerçekleştirecek. Ayrıca, inşaatların yürütülmesinden sorumlu olacak. TOKİ Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde halen 11 stadyumun inşaatında ana müteahhit konumunda bulunuyor. Ayrıca, 8 stadın da inşa...