30 / 04 / 2024

inşaatlarda neler kullanılacak

inşaatlarda neler kullanılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle elyaf takviyeli kompozit çubukların betonda donatı malzemesi olarak kullanılması için Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve bir firma işbirliğiyle çalışma başlatıldı...

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpıt ilk olarak 3008'de kullanılacak! Peugeot 3008 ne kadar 2023?

Peugeot’daki değişimin bir sonraki adımı olan Yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT™, yenilikçi ve kararlı bir hareketle, ilk olarak yeni 3008’de kullanılacak. Peki, Peugeot 3008'in fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar... 

Seçimlerde Türkiye genelinde 9 farklı boyda oy pusulası kullanılacak!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 24 partinin yer aldığı birleşik oy pusulası kullanılacak. Uzunluğu 1 metreyi bulan pusula, 11 seçim çevresinde ve 9 farklı boyda kullanılacak.

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Kaliteli ama ucuz bir bluetooth kulaklık istiyorsanız Philips’in 18 saat kullanıma varan bu modeli tam size göre!

Kaliteli ama ucuz bir bluetooth kulaklık arayanların sayısı artıyor. Philips’in 18 saat kullanıma varan TAT1215BK modeli tam siz göre olabilir. İşte indirimli fiyatı ve özellikleri…

Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı?

Milyonlarca vatandaş işverenler tarafından çalışanlara sağlanan yemek kartlarının alışverişlerde kullanılacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

inşaatlarda neler kullanılacak Haberi

inşaatlarda neler kullanılacak

Türkiye'nin en önemli lokomotif sektörü olan inşaatta, yaygın olarak kullanılan yapı malzemesi çeliğe alternatif üretmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle elyaf takviyeli kompozit çubukların betonda donatı malzemesi olarak kullanılması için Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve bir firma işbirliğiyle çalışma başlatıldı. 


SAÜ Teknoloji Fakültesi tarafından yürütülecek "Elyaf Takviyeli Kompozit Çubukların Betonda Donatı Olarak Kullanımının Araştırılması" projesi kapsamında, betonda çelik yerine "Pultruzyon" metoduyla üretilen Fiber Takviyeli Plastik (FRP) malzemelerin alternatif donatı malzemesi olarak kullanılabilirliği araştırılacak. 


Özelikle kıyı yapıları, saha betonları, beton yollar, çelik hasır kullanılan betonlar, tünellerde kullanılan bir kısım beton ve zemin betonları gibi birçok uygulamada FRP donatıların kullanılmasıyla beton içerisinde yer alan çelik donatının paslanma sorununa çözüm üretilmesi hedefleniyor. 


SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...