27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.



Ankara'nın merkezinde konumlanan ve Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi'nde koruma, yenileme ve yaşatma çalışmalarının sonuna gelindi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Emlak Konut GYO tarafından yapılan projenin gelirleri deprem bölgeşi için kullanılacak.


44 TESCİLLİ BİNA HAYATA KAZANDIRILD!

Yaklaşık 125 bin metrekare alanda konumlanan ve Cumhuriyet dönemi Türk mimarisinin özgün örneklerinden biri olan Saraçoğlu Mahallesi'nde 44 tescilli bina korunarak, aslına uygun bir şekilde hayata kazandırıldı.

Projede tüm altyapılar yenilendi ve 119 konut, 172 ofis, 112 dükkan ve 159 odalı tarihi otelin restore çalışması yapıldı.

Projede yer alan  1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ile 5+1 dubleks ve 6+1 dubleks gibi farklı tiplerdeki 119 konut, Emlak Konut tarafından e-ihale usulüyle satışa çıktı.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

GELİRLER DEPREM BÖLGESİ İÇİN AYRILDI!

Hemen teslim durumunda olan daireler için e-ihale süreci 1 Eylül Cuma günü sona erecek.

Saraçoğlu Mahallesi projesinde e-ihale satış gelirleri Emlak Konut tarafından deprem bölgelerinde yapılan yeniden ihya ve inşa projeleri için kullanılacak. İhaleye katılımlar "emlakkonut.com.tr" üzerinden sağlanabilecek.

210 ANIT AĞAÇ KORUNARAK, 3 BİN AĞAÇ DAHA DİKİLDİ!

Binaların temellerinde güçlendirme çalışmaları yapıldı. Projede kapısından penceresine kadar geçmişine uygun olarak yenilenerek, tek bir ağacın dahi kaybedilmedi. Yeşil alan zenginliğini pekiştirecek peyzaj çalışmalarına özellikle önem verildi. 

Bu kapsamda bölgede bulunan 210 anıt ağaç korunarak, 3 bini aşkın yeni ağaçta toprakla buluşturuldu. Eski dere yatağı da canlandırılarak, bir biyolojik gölet inşa edildi.  Bu gölet çevresinde rekreasyon, kültür-sanat etkinlik alanlarıyla şehrin merkezinde aktif bir yaşam alanına kavuşuturuldu.


 


Geri Dön