27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'ndeki hemen teslim 119 konutu satışa çıkardı!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'ndeki hemen teslim 119 konutu satışa çıkardı!

Emlak Konut GYO, Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde yenileme çalışmaları tamamlanan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki 119 konutu satışa çıkardı. E-ihale süreci 25 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde yenileme çalışmaları tamamlanan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki 119 konutu satışa çıkardı

Emlak Konut GYO tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, başkent Ankara'nın merkezinde yer alan ve Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olma özelliğine sahip olan Saraçoğlu Mahallesi'ni koruma, yenileme ve yaşatma çalışmalarında sona gelindi.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 5 oda 1 salon dubleks ve 6 oda 1 salon dubleks gibi farklı tiplerde 1129 konut bulunuyor. Projede yer alan 119 konut Emlak Konut GYO tarafından e-ihale usulüyle satışa çıkarıldı. Teslimleri hemen yapılan daireler için e-ihale süreci 25 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi ndeki hemen teslim 119 konutu satışa çıkardı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, restorasyon çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde yapıldı. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 2016'da sürecini başlattığı, 79 senelik milli bir miras olan Saraçoğlu Mahallesi, Türkiye yüzyılında başkent halkı için yeniden bir cazibe merkezi haline geldi.

Paylaşılan detaylara göre, aslına uygun şekilde restore işlemleri gerçekleştirilen  Saraçoğlu Mahallesi; asırlık anıt ağaçları, tescilli yapıları, özgün dokusuyla gelecek nesillere aktarılacak olan bir miras olarak varlığını sürdürüyor.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi ndeki hemen teslim 119 konutu satışa çıkardı!

Anıt ağaçlar korundu, ek 3 bin ağaç dikildi

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yapıların temelinde güçlendirme gerçekleştirilen ve geçmişine uygun şekilde yenilenmiş olan söz konusu proje kapsamında, bölgedeki toplam 210 adet anıt ağacın hepsi korundu. Ayrıca yine verilen detaylara göre, buna ek olarak da 3 bini aşkın yeni ağaç dikildi. Tek bir ağacın bile kaybedilmemesi için tüm titiz çalışmalar yürütülürken, yeşil alan zenginliğini pekiştirecek olan peyzaj çalışmaları da yapıldı

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, eski dere yatağı canlandırılarak, bir biyolojik gölet de yapıldı. Ayrıca söz konusu bu gölet çevresinde kültür-sanat etkinlik alanları, ve rekreasyon alanlarıyla kentin merkezinde 7 gün 24 saat canlı aktif bir yaşam alanı da hayata geçirildi. Ayrıca mağazalar, restoranlar ve kafeteryalar da bu bölgede tasarlandı. Ayrıca bir gençlik merkezi ve kütüphane de inşa edildi.

44 tescilli bina restore edildi

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, yaklaşık olarak 125 bin metrekarelik alanda yer alan ve Cumhuriyet dönemi Türk mimarisinin özgün örnekleri arasında bulunan Saraçoğlu Mahallesi'nde toplamda 44 tane tescilli bina korunarak aslına uygun bir biçimde yeniden hayata kazandırıldı.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu proje kapsamında tüm altyapılar tek tek yenilendi; toplam 172 ofis, 119 konut, 112 dükkan ve 159 odalı tarihi otel restore edildi ve bu önemli milli mirasın gelecek nesillere aktarılması da sağlandı.


Web: https://www.emlakkonut.com.tr/tr-TR

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kuraları çekildi mi? Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 isim sorgulama ekranı açıldı mı?

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri resmen başlıyor! Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konutun temeli atılıyor!

Emlak Konut GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki satış şampiyonu projesi Yeni Fikirtepe! 


Geri Dön