16 / 05 / 2024

inşaatlarda yeterlilik belgesi zorunlu mu

inşaatlarda yeterlilik belgesi zorunlu mu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı "Geçici Ustalık Yetki Belgesi" uygulaması 1 0cak 2015 tarihine kadar devam edecek. 2017 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan ustalar inşaatlarda çalışamayacak...

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Emlakçılık faaliyetlerinde yeni dönem başladı. Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlar emlakçılık yapamayacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Antalya'da mesleki yeterlilik belgesi eğitim alanı için arsa satışı!

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, seçim döneminde verdiği sözü tuttu ve mesleki yeterlilik belgesi eğitimi alanı için 370 metrekare arsa satın aldı.

TF Varlık Kiralama 400 milyon TL'lik  tertip ihraç belgesi için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, 400 milyon Türk Lirası tutarındaki 68 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçı olamayacak!

Antalya'da meslek yeterlilik belgesi alanlara belgeleri gerçekleştirilen törenle verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak.

inşaatlarda yeterlilik belgesi zorunlu mu Haberi

inşaatlarda yeterlilik belgesi zorunlu mu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği ile başlattığı uygulama kapsamında 2017 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan ustalar inşaatlarda çalışamayacak. 


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kaliteli ve güvenli yapıların inşa edilmesi, bunun uzman kişilerce gerçekleştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması için çalışma başlatıldı. Yapı ustaları, bu kapsamda 1 0cak 2012 tarihinden itibaren kayıt altına alınmaya başlandı. Kayıtlara göre, Türkiye'de 302 bin "Geçici Ustalık Yetki Belgesi" sahibi usta bulunuyor. İmar Kanunu'na göre, inşaat ve tesisat işlerinde, yetki belgesi olmayan usta çalıştırılamıyor. Ustaların, Bakanlık veya ilgili idarelere başvurması halinde "Geçici Ustalık Yetki Belgesi" veriliyor. 


"Geçici Ustalık Yetki Belgesi" uygulaması 1 0cak 2015 tarihine kadar devam edecek. Bu belge, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve yetkilendirdiği kuruluşlarca verileceklerle değiştirilecek. Ustalık Yetki Belgesi olmayanların, 2017'den itibaren ustalık yapma imkanları ortadan...