25 / 07 / 2024

İnşaatlardaki iskele ve merdivenler

İnşaatlardaki iskele ve merdivenler

Resmi Gazete'de yer alan diğer kanun olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 167 Sayılı Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair Kanun, inşaat sektörü çalışanlarına uluslararası standartlarda yeni güvenceler kazandırmayı amaçlıyor.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi nereye yapılacak?

Bingöl'e yapılacak 50 bin metrekarelik alana 150 yataklı Devlet Hastanesi ve 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin nereye inşa edileceği merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan Turan Bozgan'dan açıklama geldi.

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yıkılacak!

Muş’un en büyük ve gözde binası yaklaşık olarak 10 yıl olarak faaliyet sürdüren Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alındı.

Akmar Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akmar Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 350 bin TL sermaye ile bugün Ahmet Berkin Akol imzasıyla kuruldu.

Kentsel dönüşümde emsal ve kat birlikte artmalı!

Saadet Parti İl Başkanı Bingöl: Kentsel dönüşümde emsal ve kat artışı birlikte olmalı. Emsal artışı olmadan, sadece kat artışı olursa ciddi mağduriyetlere neden olur

Erta Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erta Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Serkan Efendiler, Mesut Koyuncu, Hamdullah Tarhan ve Cumali Tarhan imzasıyla kuruldu.

24. Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Fikir Ödülü açıklandı!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 24.sü düzenlenen “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” ve “Altın Çekül Fikir Ödülü” kazananları açıklandı.

Beysan Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beysan Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Murat Erkemen imzasıyla kuruldu.

Byz Gayrimenkul Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Byz Gayrimenkul Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ali Berkay Beyaz ve Nur Sena Beyaz ortaklığında 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş'ta kuruldu.

Hazine Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Katma Değer Vergisi Kanununda" ve "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda" Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

Aida Recycling Managenement Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aida Recycling Managenement Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Dilek Örsoğlu tarafından kuruldu.

Ankara Gültepe Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Bu zamana kadar çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ni hizmete açan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ni daha Altındağ’a armağan ediyor.

Aydın Sandıklı ve İkizdere Sosyal Tesisleri son aşamada!

Aydın İncirliova'nın Sandıklı ve İkizdere mahallelerinde yapımı devam eden sosyal tesisler tamamlanma aşamasında. Geçtiğimiz Mayıs ayında temelleri atılan tesisler en kısa zamanda hizmete açılacak.

Kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvuruları mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvurularına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, hazırladığı soru önergesini Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

İnşaatlardaki iskele ve merdivenler Haberi

İnşaatlardaki iskele ve merdivenler

Resmi Gazete'de yer alan diğer kanun olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 167 Sayılı Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair Kanun, inşaat sektörü çalışanlarına uluslararası standartlarda yeni güvenceler kazandırmayı amaçlıyor.


ILO'nun, 1988'de yapılan 75. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda kabul edilen, 11 Ocak 1991'den bu yana yürürlükte olan sözleşmesini, örgüte üye 185 ülkeden 25'i onayladı. Sözleşme, "giriş" hariç, 5 bölümden ve toplam 44 maddeden oluşuyor. 


Sözleşmede, inşaat işlerinin görüldüğü alanlar, inşaat işlerinde kullanılan araç, malzemelerde güvenlik ve sağlık, üye ülkelerin hükümetlerince konuya ilişkin önlemlerin alınması, işçi ve işverenlerin yükümlülüklerine ilişkin hükümler yer alıyor.


Sözleşme, Türkiye'nin henüz onaylanmadığı, 1937 tarihli 62 Sayılı Yapı İşlerinde Güvenlik Hükümleri Sözleşmesi'ni de revize ediyor.


Sözleşmeyi onaylayan her üye, güvenlik ve sağlık için mevcut risklerin değerlendirilmesi konusunda, sözleşme hükümlerinin uygulanmasını sağlayacak yasal düzenlemeleri yürürlüğe koymayı...