20 / 05 / 2024

inşaatta ruhsat almadan hangi işlemler yapılır

inşaatta ruhsat almadan hangi işlemler yapılır

Ruhsat şartı bulunan herhangi bir yapı inşaatı için eğer mücavir alan içerisinde ise belediyelerden, mücavir alan sınırları dışında ise valiliklerden yapı ruhsatı izni alınıyor. Hafriyat işlemine dahi ruhsat almadan başlamak imkansız.

Esenler'de istinat duvarı çöken inşaatta 'zemin iyileştirme yapılmadı' iddiası!

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi Ekrem Acar’ın ilçede inşa ettiği proje için yaptığı istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çökmüştü. Kemal Şahin, inşaatın yeni ruhsat alması üzerine inşaatta zemin iyileştirme, uygulamayı yerinde kontrol etme gibi işlemlerin yapılmadığını ileri sürdü...

İnşaatta istihdam krizi!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatta son 8 aydaki durgunluk, rakamları inanılmaz boyutlarda aşağıya çekti. İnşaat, yarattığı istihdamı 8 yıl birden geri atarken, yapı ruhsat izinlerinde de yüzde 50'lere varan daralma yaşadı.

İnşaatta ruhsat alma sorunu çözülüyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yatırımlarla ve inşaat sektörüyle ilgili bilgi verdi. Şahin, inşaat sektöründe ruhsat alma ile ilgili sıkıntıların önüne geçileceğini belirtti.

İnşaatta KDV iadesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de!

Torba Yasa ile yürürlüğe giren inşaatta KDV iadesine ilişkin Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2017!

İnşaat ruhsatı altıktan sonra 2 sene içinde başlanması ve 5 sene içinde inşaatın bitirilmesi gerekiyor. Aksi durumda inşaatı ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2017 ne kadar?

Osmangazi Belediyesi geçen yıl 1.992 inşaata ruhsat verdi!

Osmangazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içinde toplam bin 992 inşaat ruhsatı verdi. 2015 yılında bin 700 olan bu sayı 2016'da a yüzde 17’lik bir artış gösterdi.

İnşaat ruhsat harcı 2017!

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için mimari proje için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar?

Halkapınar-Salhane'de inşaat ruhsatı yok!

Konak Belediyesi, liman arkasında, HalkapınarSalhane bölgesi içinde inşaat ruhsatı veremeyecek

Ataşehir Belediyesi, 6 ay içinde inşaat ruhsatı verecek!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros mahallerinin 1/1000'lik imar planlarıyla ilgili yaptığı bilgilendirme toplatısında, Haziran 2017 itibariyle vatandaşların inşaat ruhsatını vermeyi planladıklarını söyledi.

Eskişehir Odunpazarı'nda 20 günde inşaat ruhsatı verilebilir!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt belediyenin, işlemlerini doğru şekilde yaparak başvuruya gelenlere yirmi günde inşaat ruhsatı verebileceğini söyledi...

Gaziantep'te inşaatta göçük: 2 yaralı!

Gaziantep'te bir inşaatta meydana gelen göçükte iki işçi yaralandı. Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde bulunan bir inşaatın birinci katına beton döküldüğü sırada üst tablanın çökmesi sonucu göçük oluştu.

Çağrı Çıtanak: Bir dönem inşaatta çalıştım!

Kanal D’nin sevilen dizisi “Tatlı İntikam”da Bülent karakteri canlandıran Çağrı Çıtanak, karakterini ve oyunculuk hayatını anlattı. Çıtanak, verdiği röportajda bir dönem inşaatta çalıştığını söyledi.

Manisa Akhisar'da inşaatta göçük: 4 yaralı!

Manisa Akhisar'da inşaatta duvarın çökmesi sonucu 4 işçi göçük altında kaldı.112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralanan 4 işçi Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

inşaatta ruhsat almadan hangi işlemler yapılır Haberi

inşaatta ruhsat almadan hangi işlemler yapılır

RUHSATA tabi olan herhangi bir yapının inşaatı için yapı izniyle başlayan süreçte,  hafriyat işlemine dahi ruhsat almak gerekiyor. Mimarlar Odası'ndan alınan bilgiye göre, ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatı için mücavir alanlar içerisinde belediyelerden, mücavir alan sınırları dışında da valiliklerden yapı ruhsatı izni alınıyor, inşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamıyor. 


ZEMİN ETÜT RAPORU 

Yapı izni alınmadan önce, yapı sahibi veya vekillerince bağlı bulunulan Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine ve ilgili belediyelere başvurularak aplikasyon tutanağı, roperli kroki, roperli kroki yoksa ebatlı kroki veya imar durumunu gösterir çapın ve yol kotu tutanağı ile parselin kanal kotu tutanağı kotuna göre pis su kanal bağlantısının hangi nokta ve kotlarda yapılabileceğini gösteren bir belgenin alınması gerekiyor. Ayrıca ilgili idarece imar planı yapımına...