28 / 07 / 2024

inşaatta sağlamlaştırma nedir

inşaatta sağlamlaştırma nedir

Konsolidasyon nedir? Konsolidasyon kelime anlamı olarak "sağlamlaştırma" kelimesinin karşılığını veriyor. Peki inşaatta konsolidasyon nedir, nasıl yapılır? Mimaride konsolidasyon nasıl yapılır? İşte sorularınızın yanıtı bu haberde...

Artan kira sorununa çözüm için Meclis'te araştırma komisyonu kurulması önerisi reddedildi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, artan kira sorununa çözüm için sundukları araştırma komisyonu kurulması önerisinin reddedildiğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

İstanbul'un o ilçesi için son dakika kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Seymen ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

Kırıkkale Keskin için acele kamulaştırma kararı!

Kırıkkale ili Keskin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kırıkkale ili Keskin ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kahramanmaraş için acele kamulaştırma kararı!

Kahramanmaraş ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kahramanmaraş ili için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31528 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Akdeniz için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Akdeniz Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin ili Akdeniz ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Sarayönü için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Konya ili Sarayönü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Ereğli için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Ereğli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Konya ili Ereğli ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Altınözü için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Altınözü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay ili Altınözü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Mut için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Mut için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

inşaatta sağlamlaştırma nedir Haberi

inşaatta sağlamlaştırma nedir

Konsolidasyon nedir?

Konsolidasyon kelime anlamı olarak "sağlamlaştırma" nın karşılığını veriyor. Bu işlem mimaride kültür varlıklarının ömrünü uzatmak için kullanılıyor.


Mimaride konsolidasyon işlemi..

Eser kuruduktan sonra eğer yüzeyinde herhangi bir aşınma, çatlama veya dökülmeler var ise esere konsolidasyon diye adlandırılan sağlamlaştırma işlemi yapılıyor. Konservasyonda en önemli şey eser üzerinde kullanılan maddelerin en kalıcı ve kesinlikle geri dönüşümlü olabilmesidir. 


Amerika’da konservasyonda kullanılan en kalıcı maddeyi bulmak için yapılan birçok testlerin sonucunda en iyi ve geridönüşümü olan sentetik maddenin Paraloid B72 olduğu saptanmıştır. Bu sağlamlaştırma işlemini %3, %5, %7.5 veya %10 oranında hazırladığımız Paraloid B72’le yapılıyor. Bu oranlar eserdeki bozulmanın durumuna göre ayarlanıyor.

İnşaatta konsolidasyon işlemi..

Zemin daneleri arasında, boşluklarda yer alan su (boşluk suyu) ince daneli zeminlerde yükleme sonucu hemen dışarı çıkamaz. Bu durum boşluk suyu basıncının...