05 / 05 / 2024

inşaattan turizme yönelen şirket

inşaattan turizme yönelen şirket

İnşaat ile turizm deyim yerindeyse birbirinin kardeşi iki sektör. Gloria’dan Rixos’a, Elite World’ten Limak Otelleri’ne kadar birçok turizmcinin kökeni inşaata dayanıyor.

Kocaeli'de inşaattan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir inşaattan hırsızlık yaptığı iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

Fitch Türkiye için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Fitch Ratings, bugün yayınladığı 'Global Ekonomik Görünüm' raporunda Türk ekonomisi için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü olacağını ifade etti. Fitch, Dolar/TL kurunun 2019 sonunda 6.00 TL, 2020 yılında ise 6.60 TL olacağını düşünüyor.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Bayburt'ta inşaattan düşen işçi öldü!

Bayburt'ta hastane inşaatında çalışan bir işçi dengesini kaybederek inşaattan düştü. İnşaat işçisi yaşamını yitirdi. 

Edremit'te 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikildi!

Kaz Dağları’nın dibindeki Edremit Körfezi’nde 25 senede, 3,5 milyon zeytin ağacı imara açılan araziler sebebiyle kesildi. 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikilerek büyük bir ağaç katliamına imza atıldı

Tamer Özyurt: İstanbul'un geleceği için birlik olmalıyız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "İstanbul’un geleceği için birlik olmalıyız" dedi...

Denizli'de inşaattan iskele demiri çaldıkları iddia edilen 3 kişi tutuklandı!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki inşaattan 70 bin lira değerinde iskele demiri çaldıkları öne sürülen 3 kişi tutuklandı...

Emina Jahovic: Önceki evim benim için çok büyüktü!

eski eşi Mustafa Sandal ile komşu olacağı haberleriyle ilgili konuşan Emina Jahovic, "Önceki evim benim için çok büyüktü. Orada üç kadınla yaşıyorduk ama şimdi sadece bir yardımcımız olacak. Yeni evimiz çok daha kullanışlı" dedi.

Kahramanmaraş'ta feci olay! İnşaattan düşen işçi öldü!

Kahramanmaraş'ta bir işçi, iskelenin çökmesi sonucu inşaattan düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Doğu Karadeniz'in en büyük külliyesinin inşaatı hızlandı!

Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinin inşaatı Trabzon'un Ortahisar ilçesinde hızla devam ediyor.

Denizli'de inşaattan kalıp çalan 5 şüpheli tutuklandı!

Denizli Serinhisar'da inşaattan kalıp çaldığı iddia edilen 5 şüpheli mahkemece tutuklanırken, 2 kişi de yargılanmak üzere serbest bırakıldı...

inşaattan turizme yönelen şirket Haberi

inşaattan turizme yönelen şirket

İnşaat ile turizm deyim yerindeyse birbirinin kardeşi iki sektör. Gloria’dan Rixos’a, Elite World’ten Limak Otelleri’ne kadar birçok turizmcinin kökeni inşaata dayanıyor.İnşaattan turizme her dönem yatırım yapılıyor. Son yıllarda da bu gelenek bozulmadı. Son beş yılda 21 inşaatçı turizme yatırım yapıp otelciliğe soyundu. Bu otellerin bazıları faaliyete geçti, bazılarının ise inşaatı sürüyor.


Türkiye’de turizm deyim yerindeyse inşaat sektörünün omuzlarında yükseliyor. Özellikle 1980’li yıllarda getirilen teşviklerle yatırım furyasına imza atılan turizmin en büyük girişimcileri hep inşaatçılar oldu. Zaman içerisinde bu geleneğin çok da bozulmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta son beş yılda turizme gönül veren inşaat sektörü temsilcilerinin sayısında gözle görülür bir artış var.


Bu konuda bir araştırma yaptık ve 21 inşaat şirketinin son beş yılda başta İstanbul ve Bodrum olmak üzere farklı bölgelerde oteller...