17 / 05 / 2024

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ne zaman kuruldu

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ne zaman kuruldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı olarak Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kuruldu. Kurulduğu 2008 yılında sadece tek fakülteye sahip olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde yedinci fakülte açıldı.

Para, gıda, eğitim ve yakacak yardımları nereden alınır?

Türkiye'de ekonomik zorluklar yaşayan ve yardıma muhtaç bireyler için çeşitli kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve iş insanları finansal ve sosyal destek sağlıyor. Bu tür yardımlar, özellikle geçim sıkıntısı çeken ya da işsiz kalan kişilere destek sunuyor. 

TİHEK acımadı: Bekara ev vermeyen ev sahibi, emlakçı ve web sitelerine 90 bin TL para cezası

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal sebebiyle bekara ev vermeyen kişilere karşı idari yaptırım uygulandığını söyledi. Bu kapsamda TİHEK 90'ar bin TL para cezası kesildiğini söyledi. İşte detaylar...

Depremden etkilenen 4 ilde Toplum Yararına Program için 29 bin 280 kişilik ek kontenjan!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya Toplum Yararına Program kapsamında 29 bin 280 kişilik kontenjan tahsis edildiğini açıkladı. 

TİHEK ve emlakçılardan, konutlardaki fahiş fiyatlara ilişkin açıklama!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odasınca (ATEM), kiralık ve satılık konutlarda fahiş fiyatlar ile gayrimenkul sektöründeki problemlerle ilgili eğitim programı gerçekleştirdi.

TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları! Yasama mesaisi bu hafta başlıyor!

Cumhur İttifakı, seçim döneminde farklı toplum kesimlerine verilen sözlerin bir kısmını kapsayan sosyal paketi 15 Temmuz’a kadar yasalaştırmayı planlıyor. Bunun yanı sıra TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları olacak. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözü Türkiye’de!

GYODER tarafından gerçekleştirilen 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu.

Bekara ev vermeyenler yandı! Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'ndan milyonları şok eden karar! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) bekara ev vermeyen emlakçıları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Milyonlarca emlakçıyı ve ev sahibini ilgilendiriyor...

Dolar için son uyarı: "Mükemmel fırtına"

Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde bulunan Yeni Ekonomi ve Toplum Merkezi'nin yaptığı başekonomistler anketi de global anlamda ekonomiyi zor günlerin beklediğine işaret ediyor.

Dr İrfan Gültaş, Eminevim İnsan Kaynakları ve Destek Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Dr İrfan Gültaş, Eminevim İnsan Kaynakları ve Destek Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ne zaman kuruldu Haberi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ne zaman kuruldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı olarak Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kuruldu.


Kurulduğu 2008 yılında sadece tek fakülteye sahip olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde yedinci fakülte açıldı. Eğitim, Fen-Edebiyat, Eczacılık, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler ile Patnos Sultan Alparslan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültelerinden sonra şildi de Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin kuruluş çalışmaları tamamlandı. 


Doğubayazıt'a Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulundan sonra İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kazandırdıklarını belirten Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversite olarak ilçelerdeki yapılanmayı sürdüreceklerini bildirdi. Prof. Dr. Aslan, fiziki, akademik, idari personel ve öğrenci sayısı bakımından bölgenin en hızlı büyüyen eğitim kurumu olduklarını...