19 / 05 / 2024

insani yardım vakfı afrika su kuyusu

insani yardım vakfı afrika su kuyusu

Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Sudan, Çad ve Bangladeş'te 30 bin kişinin yararlanması için 10 su kuyusu açılacak. Osman Genç, yaptığı açıklamada, su sıkıntısının dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Üniversite öğrencilerine müjde! SSYV Vakfı karşılıksız 4 bin 950 TL verecek! İşte başvuru koşulları ve tarihleri...

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı 2022-2023 eğitim öğretim dönemi karşılıksız burs başvuruları başladı. Öğrencilere toplam 4 bin 950 TL ödenecek. Peki, SSYV burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru koşulları ve tarihleri...

İHH'den Gazze halkına kira yardımı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucunda evleri yıkılan ailelere kira yardımında bulundu.

Batmanlı Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı!

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Batman Yaylıca (Derbisan) Köyü’nde derme çatma bir evde yaşayan 7 çocuklu Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sudan bölgesinde 5 camiyi ibadete açtı! 

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle Sudan'ın çeşitli bölgelerinde 5 camiyi ibadete açtı.

İHH'dan İdlib'de dul ve yetim ailelerine konut yardımı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'ın en önemli STK'larından Hubeyb Vakfı ile İdlib ilinde dul ve yetim aileleri için başlattığı konut projesi kapsamında inşaatı tamamlanan ilk binaların açılışını yaptı.

Malatya Kale Kaymakamlığı'ndan konut yardımı!

Kale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ilçedeki ihtiyaç sahibi bir kişiye hayırsever desteğiyle ev yardımı yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan Tayland'a yetimhane ve okul!

İHH İnsani Yardım Vakfı, Tayland'ın Patani bölgesinde şehit Ömer Halisdemir adına okul, İskilipli Atıf Hoca adına da yetimhane yaptıracak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Antakya Temsilciliği Açıldı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin önemine işaret ederek, "Bizi büyüten ve Allah'a götüren tek şey mütevazi bir şekilde iyilik yapmak ve yardım etmektir" dedi.

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nden Somali'ye hastane!

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, "Çocuklar Ölmesin, Anneler Ölüm Nöbeti Tutmasın" sloganıyla Mogadişu'da kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa etti" açıklamasını bulundu.

Suruç'taki 250 öğrencilik Kur'an Kursu yardım bekliyor!

Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapımı süren 250 öğrenci kapasiteli yatılı Kur’an-ı kerim kursu, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

İnsani Yardım Vakfı, Kamerun'da cami yaptı!

Kribi şehrinin Makore köyüne yapılan 100 metrekarelik camiye "Dersaaadet Fatih Sultan Mehmet" ismi verildi. İnsan Hakları ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kamerun'da cami yaparak ibadete açtı.

İnsani Yardım Vakfı Pakistan'a okul açtı!

İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Haripur kampüsünde 750 öğrenci kapasiteli bir okul daha açtı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları bulunuyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika'da 5 bine yakın su kuyusu açtı!

İHH Genel Başkan Yardımcısı Dede: "Somali, Etiyopya, Sudan, Çad, Mali, Burkina Faso gibi ülkeler başta olmak üzere Afrika'da maliyeti 5 ile 150 bin dolar arasında değişen 5 bine yakın su kuyusu açtık" dedi

insani yardım vakfı afrika su kuyusu Haberi

insani yardım vakfı afrika su kuyusu


Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Sudan, Çad ve Bangladeş'te 30 bin kişinin yararlanması için 10 su kuyusu açılacak.


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı açıklamada, su sıkıntısının dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu söyledi.


Su bulunmadığı için günde 4 bin 400 çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Genç, şöyle devam etti:


"Dünyada her yıl 3,5 milyon insan su bulamadığı veya kirli su kullandığı için hayatını kaybediyor. Dünyanın bu sorununa parmak basmak ve ülkemiz insanlarını buna duyarlı hale getirmek için Güney Asya'da Bangladeş'te, Afrika'da ise Çad ve Sudan'da 10 su kuyusu açacağız. Burada yaşayan insanlarımıza Kurban Bayramı'nda ikinci bayram yaşatacağız. Suya hasret bu insanların hasretini gidereceğiz."


Sudan ve Çad'da 3'er, Bangladeş'te de 4 su kuyusu açılacağını kaydeden Genç, "Açılan her su kuyusundan 3 bin...