02 / 05 / 2024

İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika'da 5 bine yakın su kuyusu açtı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika'da 5 bine yakın su kuyusu açtı!

İHH Genel Başkan Yardımcısı Dede: "Somali, Etiyopya, Sudan, Çad, Mali, Burkina Faso gibi ülkeler başta olmak üzere Afrika'da maliyeti 5 ile 150 bin dolar arasında değişen 5 bine yakın su kuyusu açtık" dedi




İHH İnsani Yardım Vakfı, toplanan yardımlarla Afrika'da temiz su bulma konusunda sıkıntı yaşanan ülkelerde içme suyu kuyusu açarak bölgeye "hayat" veriyor.


İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruldukları 1992 yılından bu yana mağduriyetin yaşandığı her ülkeye el uzatma çabası içerisinde olduklarını söyledi.


Dünyanın dört bir yanından topladıkları ayni ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma konusunda çok titiz davrandıklarını belirten Dede, faaliyet gösterdikleri her ülkede öncelikle acil ihtiyaçları belirlediklerini ifade etti.


Afrika ülkelerinin açlık ve fakirliğin yanı sıra en büyük probleminin temiz su kaynağına ulaşılamaması olduğuna dikkati çeken Dede, bu kapsamda su kuyusu projeleri geliştirdiklerini dile getirdi.


Dede, suyun bütün canlıların ihtiyaç duyduğu temel hayat kaynağı olmasına rağmen Afrikalıların büyük çoğunluğunun fakirlik nedeniyle bundan mahrum kaldığını anlatarak, bölge insanının bir yudum su için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalabildiğini ya da sağlıksız su tüketmeye mahkum olduğunu vurguladı.


- Kuyuların maliyeti 5 ila 150 bin dolar arasında 


İHH olarak 21'inci yüzyılda Afrika'daki insanların en azından temiz suya kavuşmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Dede, şunları kaydetti:


"Somali, Etiyopya, Sudan, Çad, Mali, Burkina Faso gibi ülkeler başta olmak üzere Afrika'da maliyeti 5 ila 150 bin dolar arasında değişen 5 bine yakın su kuyusu açtık. Kuyuları genelde Afrika'nın sahra kuşağı üzerindeki kırsal kesimlerde, suyun olmadığı ve sağlıksız suyun bulunduğu bölgelerde açmaya gayret ediyoruz. Bir kuyu açıldıktan sonra çıkan su bütün analizleri yaptırıldıktan sonra halkın kullanımına sunuluyor. İnsanların sağlıklı suya ulaşmalarını sağlayan su kuyusu projeleriyle Afrika'da yaygın olarak görülen hastalıkların da önüne geçmeyi hedefliyoruz."


İHH olarak pahalı olmasına rağmen daha çok insana hitap etmesi nedeniyle derin su kuyularını tercih ettiklerini kaydeden Dede, kuyuların 3-6 aylık zaman dilimlerinde açılabildiğini ve projelerin İHH ekipleri tarafından düzenli olarak takip edildiğini vurguladı.


AA




Geri Dön