16 / 05 / 2024

inşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir

inşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir. Konut alıcısı maketten değil, biten binadan ev almalı. İnşaat sektörü yap-sat modeline dönmeli” dedi.

Baymak Elegant Prime Yeni Nesil Inverter Klima Vatan Bilgisayar’da peşin fiyatına taksitle satılmaya başlandı!

Klima denildiği zaman akla ilk gelen üreticilerden Baymak, son teknolojiyle donatılmış Elegant Prıme 9.000 Btu A++ Yeni Nesil Inverter Klima’yla tüketicilerin karşısına çıktı. Vatan Bilgisayar ise bu klimayı peşin fiyatına taksitle satışa çıkardı.

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

ATM'den kripto para alım satımı için inceleme başladı!

Türkiye'de ATM'ler üzerinden kripto para alım ve satım işlemi yapılabiliyor. Merkez Bankası, söz konusu işlemler için inceleme başlattı. 

TOKİ'nin 8 il için kurasız konut satışı başvurular sona eriyor! 

TOKİ geçtiğimiz günlerde 8 il için uygun fiyatlı konut satışı duyuru yayınlamıştı. 114 bin 62 TL'den başlayan daireler için başvurular sona ermek üzere. 

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Yüzüklerin Efendisi oyuncuları Tolkien'in evi için kampanya başlattı!

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filminin oyuncuları, serilerin yazarı olan J.R.R. Tolkien'in satışa çıkarılan evini korumak için kampanya başlattı. 

MarkAntalya AVM için son başvuru tarihi 4 Haziran!

1 milyar 278 milyon 900 bin TL muhammen bedelle TMSF tarafından satışa çıkarılan MarkAntalya AVM için son başvuru tarihi 4 Haziran...

Konya Meram'daki katlı otoparkın inşaatı başladı!

Konya Meram Son Durak’ta hayata geçirilen 640 araçlık otoparkın inşaatı başladı. Proje 3 bodrum kattan oluşacak.

Arma Menta Kartal'da inşaat başlıyor!

Okkalar İnşaat tarafından hayata geçirilen Arma Menta projesinde inşaat başlıyor. 2019 yılının Haziran ayında teslim edilecek projede sadece 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor.

Kırşehir 3. Etap TOKİ'nin inşaatı başladı!

TOKİ'nin Bağbaşı Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi dâhilinde hayata geçirdiği konutların inşaatı başladı.

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor!

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve kendisinin bu havalimanı projesiyle yakından ilgilendiğini belirtti.

Salihli Modern Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı'nın inşaatı başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek olan Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı'nın inşaatı başladı.

Gaziantep Yeni Köprülü Kavşağı'nın inşaatı başladı!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan yeni köprülü kavşağın inşaatı başladı. Projenin 8 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

inşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir Haberi

inşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir

Sat-yap modelinin konut alıcısı için riskli olduğunu belirten Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir. Konut alıcısı maketten değil, biten binadan ev almalı. İnşaat sektörü yap-sat modeline dönmeli” dedi.


İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki Four Winds konut projesini bitirdikten sonra satışa çıkardıklarını belirten Turanlı, bundan sonraki tüm projelerde biten binadan satış yapacaklarını söyledi. Yatırım amaçlı ev alanlara değil, oturmak için alanlara hitap ettiklerini belirten Turanlı, “Konut borsa senedi gibi elden ele dolaşmaz” dedi. Turanlı, gayrimenkulün yanında havalimanı işletmeciliği, enerji ve tarım yatırımlarının da olduğunu ve devam eden işlerinin büyüklüğünün 4 milyar Euro’yu bulduğunu kaydetti. Yeni projelerinin Altunizade’de olacağını belirten Turanlı, kaba inşaatı bitmek üzere olan 220 konutu 2015 Eylül’de satışa çıkaracaklarını belirtti.  Turanlı, Şişli, Seyrantepe’de...