18 / 05 / 2024

International Cooperative Alliance

International Cooperative Alliance

Uluslararası Kooperatifler Birliğinin 23 Eylül 1995 tarihinde İngiltere’nin Manchester kentinde yapılan toplantı sonucu belirlenen kooperatifçilik ilkeleri nelerdir? Günümüzde hala uygulanan yedi ilke için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Alliance Enterprises İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alliance Enterprises İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Şahin tarafından kuruldu.

Alliance Engineering Consulting Mimarlık Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi kuruldu!

Alliance Engineering Consulting Mimarlık Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Abu-Albar tarafından kuruldu.

Reha Alliance Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Reha Alliance Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 TL sermaye bedeli ile Atilla Özdemir tarafından kuruldu.

Alliance General Tranding İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alliance General Tranding İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdullahi Ali Mohamud, S. Ahmed Sharif Ba Alawı ve Salih Gül ortaklığında kuruldu.

3. havalimanı ve Star Alliance ittifakı devam edecek!

Star Alliance ve Türk Hava Yolları (THY), yeni havalimanının inşaatında bazı konularda birlikte çalıştı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı 3. havalimanı ve Star Alliance ittifakının devam edeceğini söyledi.

Alliance Turkey Gayrimenkul Tanıtım Ve Pazarlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Alliance Turkey Gayrimenkul Tanıtım Ve Pazarlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Patrıck Sean Young tarafından kuruldu.

İnanlar İnşaat, İnternational Property Show 2013'e katıldı!

İnanlar İnşaat, Kuveyt'te düzenlenen gayrimenkul fuarı "International Property Show 2013"e bu yıl ikinci defa katıldı. 23 Kasım'a kadar devam edecek fuarda büyük ilgi gören İnanlar, Orta Doğulu yatırımcıların büyük ilgisini topladı...

Capital Alliance International Kilis'te güneş paneli fabrikası kuracak!

Capital Alliance International Kilis'te güneş paneli fabrikası kurmak için harekete geçti...

Sotheby's Türkiye ofisi portföyü Avrupa ile yarışıyor!

Dünyanın en prestijli gayrimenkul satış ve danışmanlık markası olan Sotheby’s International Realty’in Türkiye ofisi, portföyü ile devler ligine girdi. İstanbul Gayrimenkulde Newyork, Londra Ve Paris İle yarışıyor...

Gökhan Avcıoğlu Highly commended Hotel Architecture ödülünü aldı!

Gökhan Avcoğlu, Bademlik Spa ve Termal Otel projesiyle, 2012 Uluslararası Otel Ödülleri (INTERNATIONAL HOTEL AWARDS) kapsamında “HIGHLY COMMENDED HOTEL ARCHITECTURE - EUROPE” ödülüne layık görüldü...

Gökhan Avcıoğlu Balık Pazarı projesiyle Tasarım Bienali'nde!

Gökhan Avcıoğlu-GAD Architecture tarafından projelendirilen ve uygulanan Beşiktaş Balık Pazarı Projesi, “The International Architecture Awards”, “ Uluslararası Mimarlık Ödülleri” kapsamında Türkiye’yi temsil eden iki projeden bir tanesi olarak yer alıyor.

Varyap Meridian’a Rus yatırımcılardan büyük ilgi!

İlhamını İstanbul’dan alan ve tasarımıyla İstanbul siluetine gönderme yapan Varyap Meridian, Rusya’daki International Property Show Fuarı’nda yoğun ilgi gördü...

Sarphan Finanspark Basra Körfezi ülkelerine tanıtılacak!

International Floating Fair (Yüzen Fuar) 2013 Gayrimenkul Fuarı'nda yer alan Sarp Group, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Kuveyt'i lüks yolcu gemisiyle ziyaret ederek tanıtacak...

International Cooperative Alliance Haberi

International Cooperative Alliance

Kooperatifçilik ilkeleri nelerdir?

Kooperatifçilik, ekonomik ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara deniyor. Kooperatifçilik bazı ilkelere dayanıyor.


Kooperatifçilik ilkeleri ilk olarak 1937 yılında Uluslararası Kooperatifler Birliği (International Cooperative Alliance-ICA) tarafından mutlak ve ikinci derece ilkeler olarak saptanıyor. Ve birlik tarafından mutlak ilkeler zorunlu hale getiriliyor.


Uluslararası Kooperatifler Birliğinin 23 Eylül 1995 tarihinde İngiltere’nin Manchester kentinde toplanan 31. Uluslararası Kooperatifler Birliği Kongresi’nde onaylanan ve günümüzde uygulanan 7 ilke şu şekilde sıralanıyor.


- Gönüllü ve serbest giriş

- Ortağın demokratik yönetimi

- Ortağın ekonomik katılımı

- Özerklik ve bağımsızlık

- Eğitim, öğretim ve bilgilendirme

- Kooperatifler arası işbirliği

- Toplumsal sorumluluk


1. Gönüllü ve Serbest Giriş: Kooperatiflere gerçek ve tüzel kişiler ortak...