27 / 09 / 2024

internet bankacılığı

internet bankacılığı

İnternet üzerinden son 5 yılda yaklaşık 126 milyar liralık alışveriş yapıldı.Hakan Orhun, "Türkiye'de online alışveriş yapanlar, toplam internet kullanıcı sayısının üçte birine ulaştı. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bu oranın çok yalanda üçte ikilere çıka

Parasını mevduat faizine koymak isteyenlere kritik uyarı! Şube ve internet bankacılığı arasında faiz farkı var!

Bankaların mevduat faizleri binlerce kişi tarafından sık sık araştırılıyor. Bankalar mevduat faizlerini değiştirmesiyle, vatandaşlar internet bankacılığından araştırma yaparken, uzman isim 'Şube ve internet bankacılığı' arasındaki farka dikkat çekti. 

Bankacılık sektörü kredi hacmi 8 trilyon 357 milyar 857 milyon liraya çıktı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 111 milyar 167 milyon Türk Lirası arttı ve 8 trilyon 357 milyar 857 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılığın net karı 26,24 milyar lira oldu!

Bankacılık sektörü net karı Şubat ayında 26,24 milyar Türk Lirası'na ulaşırken, Ocak-Şubat dönemi karı ise 65,56 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

Bankacılık sektörü kredi hacmi 73 milyar 823 milyon lira arttı!

Açıklanan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 73 milyar 823 milyon TL arttı ve 8 trilyon 246 milyar 690 milyon TL'ye  çıktı.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

Bankacılık sektörünün mevduatı 129,6 milyar lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 10 Mart 2023 tarihi ile biten haftada 129,6 milyar Türk Lirası artarak 9 trilyon 910,6 milyar TL'ye çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 6 milyar 752 milyon lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 86 milyar 752 milyon TL arttı ve 8 trilyon 88 milyar 395 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 7 trilyon 908 milyar lira oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 21 milyar 270 milyon TL arttı ve 7 trilyon 908 milyar 192 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 10 milyar 248 milyon lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 10 milyar 248 milyon Türk Lirası artış göstererek, 7 trilyon 886 milyar 922 milyon TL'ye yükseldi.

internet bankacılığı Haberi

internet bankacılığı

İnternet üzerinden son 5 yılda yaklaşık 126 milyar liralık alışveriş yapıldı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Orhun, "Türkiye'de online alışveriş yapanlar, toplam internet kullanıcı sayısının üçte birine ulaştı. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bu oranın çok yalanda üçte ikilere çıkacağım tahmin ediyoruz" dedi. 


BANKALARARASI Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 2010 yılında 12,9 milyar lira olan internet aracılığıyla alışverişin hacmi, 2011 yılında 18,7 milyar lira, 2012 yılında 25,2 milyar lira, 2013 yılında 34.6 milyar lira olarak gerçekleşti. 


Geçen yılın ekim ayı itibariyle de 34.7 milyar liraya ulaşan internetten alışverişin, son 5 yıllık dönemdeki toplam tutan ise yaklaşık 126,1 milyar lira oldu. 

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkam Hakan Orhun, geçen yıl sektörün bir önceki yıla göre yüzde 30'a yakın büyüdüğünü ifade ederek, e-ücaret...