26 / 11 / 2024

intifa hakkı işlemi tapu

intifa hakkı işlemi tapu

İntifa hakkı tapu sicil müdürlüklerinde tescil edilerek alınan sınırlı bir ayni haktır. Tapu sicil dairesinde intifa hakkı için gerekli belgeler ve işlemin mali yönünün bilgisi haberimizde yer alıyor..

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Karot işlemi nasıl yapılır? Binadan karot nasıl alınır? Karot ne işe yarar?

Karot işlemi, inşaat alanında yapıların kalitesini ve ömrünü belirlemek için önemli bir yöntemdir. Aynı zamanda binaların depreme dayanıklılığını değerlendirmede de kullanılmaktadır. Peki karot, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte karot örneği hakkında bilinmesi gerekenler…

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Çorum'da tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çorum Belediye Başkanlığı, 197 ada, 26 parselde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

TSKB GYO'ya sermaye artırımı işlemi neticesinde 150 milyon TL fon girdi!

Bedelli sermaye artırımının tamamlanması hakkında açıklama yapan TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na sermaye artırımı işlemi neticesinde 150 milyon TL fon girişi sağlandı...

Akiş GYO'dan iştirak işlemi hakkında açıklama!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) iştirak işlemi hakkında açıklama yaptı.

Tekirdağ Kapaklı'da tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Tekirdağ Kapaklı Belediye Başkanlığı, Tekirdağ İli Kapaklı İlçesi'nde bulunan bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Çekmeköy'de tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çekmeköy Belediyesi, Hamidiye Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi ve Kavaklıdere Caddesi kesişiminde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Avcılar Belediyesi irtifak ve intifa hakkı ihale ediyor!

Avcılar Belediyesi tarafından, 18 katlı binanın yapım işine karşılık irtifak ve intifa hakkı ihale ediliyor..

Akçakoca Belediyesi'nden 5 yıllığına intifa hakkı ihalesi!

Akçakoca Belediye Başkanlığı, 5 yıllığına intifa hakkı tesisi işlemi ihale ediyor. İhale, İhale 11 Ocak 2018 Perşembe günü yapılacak..

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Sinpaş GYO, Saf GYO paylarının satışı için ayrılma işlemi tamamlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 61 milyon 431 bin 299 adet SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı paylarının satışı için ayrılma hakkı işlemi tamamlandı.

intifa hakkı işlemi tapu Haberi

intifa hakkı işlemi tapu

Tapu sicil dairesinde intifa hakkı!


İntifa hakkı en çok o hakka sahip olan kişinin ömrüyle sınırlı olan şahsi irtifak hakları grubundan sınırlı bir ayni haktır. İntifa hakkı sahibi öldüğünde mirasçılara devredilemez. İntifa hakkı sahibi öldüğünde kuru mülkiyetin sahibi mülkün tamamına sahip olur.



İntifa hakkı sözleşmeden ya da kanundan olmak üzere ikiye ayrılır. Sözleşme yoluyla geçen intifa hakkında mülkiyet ediniminde olduğu gibi taşınmaz malın maliki veya yetkili temsilcisi ve lehine intifa hakkı tesis edilecek şahsın yetkili vekili veya temsilcisinin katılımıyla  tapu sicil müdürlüğünde düzenlenecek resmi senet ile bedelli veya bedelsiz olarak tesis edilir.


Tapu sicil dairesinde intifa hakkı için gerekli belgeler;


1.İntifa hakkı tesis edilecek taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı.


2.tntifa hakkı...