19 / 07 / 2024

İparlar

İparlar

Köşkleri, yalıları, kontraları, davetleri, aşkları ile bir zamanlar gündemden düşmeyen İparlar'ın tüm mal varlıkları teker teker yok oldu ve köşkleri ile yalıları ise yerini binalara bıraktı

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

Np İnvestment Gayrimenkul Proje Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Np İnvestment Gayrimenkul Proje Pazarlama Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da İlknur Parlar taarfından kuruldu.

New Power Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

New Power Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Msutafa Kılıç, Samet Yılmaz ve Zafer Parlar ortaklığında kuruldu.

Yemeniciler Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yemeniciler Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Bayrampaşa’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Canan Parlar tarafından kuruldu.

Üçler Market'te yollar ayrıldı!

Üçler Market'in sahipleri Cemal ve Kemal Parlar kardeşlerin yolları ayrıldı. Kemal Parlar'a sadece Çağlayan'daki market kalmış. Cemal Parlar ise altı mağaza ve Üçler markası ile devam edecek.

2ce Mühendislik Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

2ce Mühendislik Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aydın parlar tarafından kuruldu.

Lulu Way Turizm Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lulu Way Turizm Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Büker ve İsmail Parlar tarafından kuruldu. 

Be Dizayn Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Be Dizayn Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Berkan Kılıçparlar tarafından kuruldu.

AES Dizayn Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

AES Dizayn Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Barış Şahin, Erdem Kaya, Niyazi Parlar ve Tansu Gökçe ortaklığında kuruldu...

Nejim Group Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nejim Group Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Necmiddin Parlar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 3 Haziran'da Fatih'te kuruldu.

İnebolu Yahya Paşa Camii restore ediliyor!

İnebolu'daki Yahya Paşa Camisi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Restorasyon ihalesini 202 bin 336 lira bedelle kazandıklarını belirten Yıldıray Parlar, çalışmaları 90 gün içinde tamamlayacaklarını kaydetti.

BCG Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BCG Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Burhan Parlar, Sarvan Gelal tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 30 Ocak'ta Pendik, Çamçeşme Mahallesi'nde kuruldu.

Erdoğan Yıldırım: Faizler düşerse 2015'te gayrimenkul parlar!

ATO Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Yıldırım "İnşaat sektörü 250 sektörü birbirine bağlayan bir sektör. Eğer faizler düşerse gayrimenkul parlar, bu da tüm sektörlerde büyümeyi sağlar" dedi projeler üretmeye çalışıyoruz.

İparlar Haberi

İparlar

Masal gibi denir ya, İparlar'ın hayatı gerçekten masal gibiydi. Köşkleri, yalıları, kontraları, davetleri, aşkları.. Her şeyleri o gün için haber değeri taşıyordu. Gazetelerin cemiyet sayfaları İparlar'la dolup taşıyordu. Bu ünlü ailenin hikayesini Chronicle Dergisi'ne Ali Can Sekmeç yazdı.


1930'lu, 40'lı, 50'li hatta 60'lı yıllara damgasını vuran İstanbul sosyetesi dendiğinde ilk akla gelen İparlar'ın soy kütüğü 1860'larda Bursa Mudanya'ya uzanmaktadır. Ahemt Rüştü, Osmanlı Telgraf İdaresi'nin Mudanya'daki müdürüydü. Şaziye Hanım'la evlendi ve 1882 Şubat'ında Mehmet Hayri adını koydukları bir oğulları oldu. Ahmet Rüştü Bey ve ailesi, Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı evde kiracı olarak oturuyordu. Binayı daha sonra eşyalarla birlikte İparlar satın alacak ve müze yapılmak üzere Mudanya Belediyesi ne armağan edilecekti.


Mehmet Hayri Rüştü. Osmanlı ordusuna geleceğin parlak bir subayı olarak katıldı. Bu arada...