27 / 04 / 2024

Erdoğan Yıldırım: Faizler düşerse 2015'te gayrimenkul parlar!

Erdoğan Yıldırım: Faizler düşerse 2015'te gayrimenkul parlar!

ATO Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Yıldırım "İnşaat sektörü 250 sektörü birbirine bağlayan bir sektör. Eğer faizler düşerse gayrimenkul parlar, bu da tüm sektörlerde büyümeyi sağlar" dedi projeler üretmeye çalışıyoruz.



35 senedir inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yıldırım İnşaat'ın sahibi ve ATO Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Yıldırım Kentin İşadamları'na konuk oldu. Yıldırım "İnşaat sektörü 250 sektörü birbirine bağlayan, sürükleyici, lokomotif bir sektör" dedi. Yıldırım, bu sektördeki büyümenin diğer sektörlere de olumlu yansıyacağını dile getirdi. 

¦ Sizi tanıyabilirmiyiz? 

1969 yılında Kars'ta doğdum. Lisans eğitimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladım. Şu anda doktora eğitimime devam ediyorum. KarsArdahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanlığı,  Ankara  Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği, Ankara Kalkınma Ajansı Kurul üyeliği, Ankara Kent Konseyi üyeliği ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütüyorum. 

¦ Şirketinizin faaliyet alanları nedir? 

Babam Cemil Yıldırım tarafından kurulan şirketlerimizde inşaat sektörünün yanı sıra akaryakıt ve gayrimenkul yatırım ortaklığımız bulunuyor. Ankara'nın çeşitli bölgelerinde çok sayıda konut ve işyeri projelerini tamamladık. 

Son olarak Gölbaşı'nda hayata geçirdiğimiz proje, insanı merkeze alan ve yaşam standartlarını yükselten bir özelliğe sahip. 

¦ Projelerinizde en çok neyi ön plana çıkarıyorsunuz? 

özellikle son yıllarda kent merkezlerindeki yoğunluktan kaçan insanlar yaşam ünitelerini tercih ediyor. İçinde güvenliği, otoparkı spor salonu, çocuk oyun parkı bulunan, hayatı kolaylaştıran sitelerde yaşamak istiyorlar. 

Biz de insanların nasıl rahat yaşabileceğini, maksimum faydayı nasıl sağlayacaklarını düşünerek, yaşam kalitelerini artırmaya yönelik projeler üretmeye çalışıyoruz.


CAZİBE MERKEZLERİ DEĞİŞİYOR 

¦ Ankara'nın cazibe merkezleri nereye doğru kaydı? 

Bundan 10-15 yıl önce cazibe merkezleri belli başlı yerlerdi. Şimdi Gölbaşı, Ümitköy, încek, Çukurambar, Mamak ve Bağlıca gibi yerlere kaydı. Bu bölgelerde yapılan kaliteli projeler ile insanlar hem iş hayatında hem de sosyal yaşamın içinde bulunuyorlar. 

¦ Konut satışlarındaki artış oranlarını yeterli görüyor musunuz? 

TUİK'in 2014 verilerine baktığımızda konut satışında İstanbul'dan sonra Ankara yer alıyor. Kasım ayında bu sayının 11 bin 695 bin (yüzde 11,3) olduğunu görüyoruz. Önceki yıllara göre bir artış var. 

2014'ün son çeyreğinde böyle bir artışın olması inşaat sektörünün hareketliliğini gösterir. 

İnşaat sektörü 250 sektörü birbirine bağlayan lokomotif bir sektör. Türkiye'nin sürükleyici sektörü. Burada yaşanan büyüme ve gelişme diğer sektörlere de olumlu bir şekilde yansır. 


HERKESE HİTAP EDİYOR 

¦ 2015 yılma dair gayrimenkul sektörü ile ilgili öngörüleriniz nedir? 

Gayrimenkul herkese hitap edecek şekilde şekillendi. Emlak geliştirmede büyük ivme kazanıldı. Ümitköy'den İncek'e her bütçeye uygun proje var. Eğer faizler düşerse 2015'te gayrimenkul sektörü parlamaya devam edecek. 


ATO sorunları çözüyor 

¦ ATO inşaat sektörü ile ilgili ne tür çalışmalar yapıyor? 

Ankara Ticaret Odası olarak her zaman inşaat ve gayrimenkul sektörünün yanında olduk. Türkiye'nin ikinci en büyük ticaret odası olması sebebiyle birçok kanun çalışmalarında ve sektörün sorunlarını direk, birebir muhataplarına iletme anlamında çok önemli bir vazife ifa ediyor. 

Sektörün paydaşları ile beraber sorunları ilk ağızdan ilgili bakanlarımıza ve bürokratlara çözüm noktalarıyla beraber ileterek sektörü rahatlatmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. 


Habertürk Ankara


Geri Dön