30 / 04 / 2024

İpek Üniversitesi arazisi

İpek Üniversitesi arazisi

İpek Üniversitesi'ne verilen arazinin bir yıllık ön izin süresinin uzatılması talebi kabul edilmeyerek, üniversite lehine yapılan irtifak ve tahsis kaldırıldı, söz konusu taşınmaz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.

İpek Üniversitesi'ne verilen arazi geri alındı!

Danıştay, Ankara Oran'da İpek Üniversitesine tahsis edilen Hazine arazisinin yaklaşık 40 dönümünün, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin işlemleri hukuka uygun buldu.

Uludağ Üniversitesi'nde usulsüz arsa tahsisi iddiası!

2019 yılı Sayıştay raporlarının yayınlanması ile birlikte pek çok kamu kurumunda yaşanan usulsüzlükler tespit edildi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bir şirkete usulsüz arsa tahsis edildiği belirlendi.

Ankara Numune Hastane arazisi Medipol Üniversitesi'ne devredildi iddiası!

Ankara Numune’nin kapanmasının ardından arazisinin gizlice Medipol Üniversitesi’ne devredilmek istendiği iddia edildi. Bir başka iddia ise Medipol Grubu’na kurulması planlanan Ankara Sağlık Vadisi’nden bedelsiz olarak 600 dönüm arsa, ayrıca üç kamu bankasından 900 milyon dolar kredi verildi iddiası

Fatih Üniversitesi'nin arazisi bedelsiz mi tahsis edildi?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin 29 dönümlük arazi üzerinde kurulan Fatih Üniversitesi’ne araziyi bedelsiz tahsis ettiği, üniversitenin de 11 yıl boyunca araziyi protokole aykırı biçimde kullandığı belirtiliyor. 

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisinin kazananı DAP oldu!

Emlak Konut GYO tarafından bugün satışa çıkarılan ve toplam büyüklüğü 25 dönüm olan Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisi ihalesi DAP Yapı 705 milyon 500 bin TL teklifle kazandı...

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisi DAP'ın oldu!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında satışa çıkardığı Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı arazisi Dap Yapı'nın oldu...

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisi yarın sahibini bulacak!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında satışa çıkardığı Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı arazisi yarın sahibini bulacak...

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisi yarın satışta!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisi yarın Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılacak. İhale 2 oturumda yapılacak...

TOKİ'nin Marmara Üniversitesi arazisi imar planına iptal davası!

TOKİ mülkiyetinde olan Marmara Üniversitesi’ne ait olan Küçükçekmece’deki dev araziye ilişkin imar planlarında yapılan değişikliğe karşı dava açıldı. 

Şehir Üniversitesi Kartal arazisi imar planı askıda!

Şehir Üniversitesi'nin Kartal Cevizli Tekel Fabrikası arazisine ait uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Kenan Evren Kışlası Marmara Üniversitesi'ne dahil oldu!

Marmara Üniversitesi'nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri'nin TOKİ'ye devri karşılığında Maltepe'deki Kenan Evren Kışlası arazisi üniversiteye geçti. Yeni yerleşkenin bina ve tesisleri de TOKİ tarafından yapılacak.

İpek Üniversitesi'ne bağışlanan arsa 35 milyona satışa çıkarıldı!

Koza İpek’e kayyum atanmadan önce 50 milyon liralık arsa İpek Üniversitesi’ne bağışlanarak kaçırılmış. İpek Üniversitesi’ne bağışlanan bu arsa şimdi 35 milyona satışa çıkarıldı.

Ataşehir Yeditepe Üniversitesi'nin binası kaçak araziye mi yapıldı?

Orman Bakanlığı'nın Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi projesini iptal kararının ardından Kur'an Kursu binasının belediye ekipleri tarafından yıkılması, akıllara Kayışdağı'nda kaçak orman arazisi üzerine yapılan Yeditepe Üniversitesi'ni getirdi.

Küçükçekmece Marmara Üniversitesi arazisi park mı olacak?

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, mahalle muhtarlarını Küçükçekmece İyilik Merkezi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda ağırladı, Başkan Karadeniz muhtarlarının beklenti ve görüşlerini dinleyerek, yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi.

İpek Üniversitesi arazisi Haberi

İpek Üniversitesi arazisi

Danıştay 10. Dairesi, iş adamı Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara Oran'daki İpek Üniversitesine tahsis edilen 39 bin 612 metrekarelik Hazine arazisinin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin işlemlerde hukuka aykırılık bulunmadığına karar verdi.


Maliye Bakanlığı, iş adamı Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara'da kurduğu İpek Üniversitesi için ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere, "fiili kullanım olmaksızın" Oran'daki 39 bin 612 metrekarelik taşınmazı 2013'te üniversiteye tahsis etti. 


Üniversitenin, sözleşmedeki "bir yıllık ön izin süresinin" uzatılması talebinde bulunması üzerine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ön izin süresi bitmeden, 2014'te taşınmazın üniversite tarafından fiili kullanılıp kullanılmadığını araştırdı. Hazırlanan teknik raporda, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kullanılması gereken taşınmazın bazı alanlarında şantiye, betonarme imalatı ve yol yapıldığı tespit edildi. 


Bunun üzerine, bir...