28 / 04 / 2024

İpek Yolu üzerindeki inşaat yatırımları

İpek Yolu üzerindeki inşaat yatırımları

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitlerin yapacağını işaret etti.

Demir İpek Yolu hattı resmen açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Demir İpek Yolu hattı resmen açıldığını duyurdu...

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

İpek Yolu Rusya üzerinden Avrupa’ya ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi 10 yılda tamamlandı. Yeni İpek Yolu sayesinde Türkiye ile Çin arasında kara ulaşımı 30 günden 10 güne, deniz yolu ulaşımı ise iki aydan iki haftaya inecek.

Tarihi İpek Yolu için 8 trilyon dolarlık altyapı çalışması yapılacak!

Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" tam olarak aktif hale geldiğinde, 68 ülkede yapılacak altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Yeni İpek Yolu 1.4 trilyon dolara mal olacak!

Çin, Yeni İpek Yolu Projesi’ni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ‘Kuşak ve Yol Zirvesi’nde görücüye çıkarıyor, proje 1.4 trilyon dolara mal olacak.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Zigana Dağı'na Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli inşa ediliyor!

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'na yeni tünel inşa edildi. Tünel ile 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikada alınacak.

Zigana Dağı'ndaki tesislerin cepheleri yenilenecek!

Gümüşhane Valisi kay Memiş, tarihi İpek Yolu üzerindeki Zigana Dağı'nda 2 bin 50 metrede bulunan tesislerin tamamının giydirme yoluyla dış cephelerinin değiştirileceğini ve bölgenin turizm kasabası haline getirileceğini söyledi.

Avrasya Tüneli, İpek Yolu'na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Avrasya Tüneli İpek Yolu’na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Ovit Tüneli, İpek Yolu'nu canlandıracak!

Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan "Ovit"in tamamlanmasıyla tarihi "İpek Yolu"nun yeniden canlanması bekleniyor.

TBMM’de İpek Yolu’nun önünü açacak 2 dev adım atıldı!

İpek Yolu’nu 3 ‘koridor’ üzerinden canlandırmak isteyen Çin, Türkiye’nin dahil olduğu Orta Koridor’a 8 trilyon dolar yatırım yapacak. TBMM’de İpek Yolu’nun önünü açacak 2 dev adım atıldı

China Homelife Fuarı İpek Yolu'nu yeniden canlandıracak!

China Homelife Turkey Fuarı, 2-4 Haziran'da İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Hedef, Çin ve Türkiye arasındaki dostluğun tanığı olan tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak.

İpek Yolu üzerindeki inşaat yatırımları Haberi

İpek Yolu üzerindeki inşaat yatırımları

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Çin’in canlandırmak istediği İpek Yolu’na ilişkin başlatılan projeye ilk etapta 5 milyar dolarlık yatırım yaptığını söyledi. Bu konuda hedeflenen yatırımın çok daha büyük olduğunu vurgulayan Yırcalı, proje hayata geçtiğinde Türkiye'nin önemli oranda fayda sağlayacağını kaydetti.


İpek Yolu’nun, önümüzdeki 10 sene içinde çok önemli hale geleceğine işaret eden Yırcalı, “Türkiye'nin de Uzakdoğu'ya daha kolay açılmasından dolayı önemli. Proje dünya ekonomisinin üçte birini kapsayacak. Çin'in batısı ile bizim aramızdaki bölgeyi başka kalkındıracak bir şey yok. İpek Yolu, Türkiye'nin hem ihracatını hem hizmet alanlarını büyütecek” dedi.


Yol üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitlerin yapacağını işaret eden Yırcalı, şöyle devam etti: “İstanbul-İzmir yolunu yapan, 3’üncü köprüyü inşa eden bizim müteahhit grupları, İpek Yolu'nun yatırımlarını yapamazlar mı? Buradaki...