04 / 05 / 2024

ipek yolunun canlandırılması anlaşması

ipek yolunun canlandırılması anlaşması

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı' nın (EİT) 21. Bakanlar Kuru Toplantısı için İran’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri tarafından kabul edildi....

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Konut kredisi borcunun yeniden yapılandırılması!

Birçok kişi ev satın almak için bankalardan konut kredisi alıyor. Peki, konut kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması nasıl gerçekleşir? Sizler için araştırıldı....

Vergi Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Kanunu Tebliği!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 3) bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz sarmalının kırılması lazım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizlerin bir türlü düşmemesini eleştirdi. Erdoğan, "Faiz sarmalının kırılması lazım" dedi.

Çankaya Bahçelievler 7. Cadde’nin yayalaştırılması halka sorulacak!

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın en ünlü caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde’nin yayalaştırılmasını referandum ile halka soracak. 

Arazi şerhlerinin kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Arazi üzerinde bulunan şerhlerinin kaldırılması işlemlerinin kolaylaştırılması için 442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

ÖTV 'nin kaldırılması perakende sektörüne yaradı!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel perakende sektörünün bu yıl geçen yıla göre daha iyi gittiğini vurguladı. Öncel "ÖTV’nin kaldırılması perakendeye büyük bir dinamizm kazandırdı" dedi.

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için kanun teklifi verildi!

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için verilen Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi için görüşmeler komisyonda devam ediyor..

Eskişehir'de 12.5 milyon TL'ye tesis yaptırılması ihalesi!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tepebaşı İlçesi Eskibağlar Mahallesi'nde bulunan arsa üzerine tesis yaptırılması ve işletilmesini ihale edecek. İhale konusu işin yatırım tutarı 12 milyon 523 bin TL olarak belirlendi.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:2!

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:1!

Bugün Resmi Gazete'de 1 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı. İşte tebliğin tam metni...

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu tam metni!

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair 7020 sayılı kanun bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanunun tam metni...

Vergilerin yeniden yapılandırılması kanunu onaylandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı, 7020 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" bugün Resmi Gazete'de yayınlandı..

ipek yolunun canlandırılması anlaşması Haberi

ipek yolunun canlandırılması anlaşması

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede ağırlıklı olarak ikili ekonomik ilişkileri geliştirme doğrultusunda ticaret, enerji ve ulaştırma konuları ele alındı.


Ulaştırma alanında tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması üzerinde mutabık kalınan görüşmede Davutoğlu, Marmaray projesinin bu kapsamda önemli bir adım teşkil ettiğini ifade etti. Davutoğlu ayrıca Trabzon-Bender Abbas güzergahının canlandırılmasını gündeme getirdi.


Cenevre’de varılan mutabakattan dolayı Cihangiri’yi tebrik eden Davutoğlu, sağlanan diplomatik başarının hızla kalıcı bir anlaşmaya dönüştürülmesini temenni etti.


Cihangiri de Türkiye’nin diplomatik çözüm yönündeki görüş ve çabalarının farkında olduklarını ve başından beri sürece yaptığı katkılardan ötürü Türkiye’ye teşekkür...