03 / 05 / 2024

ipoteğin kurulması için gerekenler

ipoteğin kurulması için gerekenler

Medeni Kanun gereğince, alacaklılar borçlunun kendilerine olan borcu için taşınmaz ipoteği talep edebiliyor. Peki, ipoteğin kurulması için ne yapılır? İpotek kurulması için nereye ve nasıl müracaat edilir?

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Türkiye'nin de içinde olduğu tahıl koridoru nasıl işleyecek? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl koridoru kurulması için çalışma başlatıldı. Koridor için bir general görevlendirildi. Tahıl koridorunun nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Eskişehir'e Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması için öneri verldi!

Eskişehir'de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Denizli'de mermer ıslah OSB kurulması için ilk adım atıldı!

Denizli'de mermer ıslah organize sanayi bölgesi kurulmasını isteyen sektör temsilcileri, MAKSIAD Başkanı Mehmet Sarı'nın ev sahipliğinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

Antep Valiliği Konutu için 4 ayrı ihale yapıldı!

Yapımına 2018'de başlanan yüzme havuzlu Antep Valiliği Konutu için dört ayrı ihale gerçekleştirilerek yaklaşık 7 milyon 300 bin TL harcama yapıldı. Son harcama, yüzme havuzuna katlanır cam sistemi kurulması için oldu.

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Yerli otomobilin fabrikasının kurulması için süreç hızlandı!

Türkiye’ye yeni vizyon katacak olan Yerli Otomobil’in fabrikası ile ilgili süreç hızlandı. Fabrika arsasının resmiyete kavuşması ise önceki gün yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde atıldı.

Tarsus Gıda İhtisas OSB'nin kurulması bekleniyor!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaklaşık 15 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için aradan geçen 3 yıla rağmen sözlerin tutulmadığı belirlendi.

Diyarbakır Sevgi Evi Sitesi için bina tahsisine iptal kararı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

ipoteğin kurulması için gerekenler Haberi

ipoteğin kurulması için gerekenler

İpoteğin kurulması için ne yapılır?

Medeni Kanun gereğince, alacaklılar borçlunun kendilerine olan borcu için taşınmaz ipoteği talep edebiliyor. Bu ipotek borcun ödenmeme ihtimaline karşı kuruluyor. Peki, alacağınız olduğunu ve borçlu adına ipotek tesis etmek istediğinizi düşünelim. 


İpoteğin kurulması için ne yapılır? İpotek kurulması için nereye ve nasıl müracaat edilir?


İpoteğin kurulması için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. İpoteğin kurulacağı taşınmazın borçlu adına kayıtlı olması mecbur olmuyor. Bir başkasının taşınmazı üzerinde de borçlu adına ipotek konulabiliyor.


Gerekli belgeler:

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belge.


- Eğer taraflardan biri tüzel kişi ise; ipotek tesis etmek...