27 / 04 / 2024

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…



Büyük deprem felaketinin ardından uzmanlardan peş peşe yeni sarsıntı tehlikesine karşı uyarılar gelirken, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, ise deprem konusunun artık rant kapısı olmaktan çıkarılmasını ve afet bölgesindeki 10 il için özel gayrimenkul yatırım fonu kurulmasını tavsiye etti.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

DÜNYA’dan Nurdoğan Arslan Ergün’e konuşan Sur, deprem güvenliğinin rant kapısı değil beka sorunu olduğunu altını çizerek, depremin vurduğu 10 ilde bölgeye özel gayrimenkul yatırım fonları geliştirilebileceğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında bölgenin yeniden inşasında bölgeye özel finansal enstrümanlar geliştirilebileceğini dile getiren Sur, “Sadece o bölgeye özel gayrimenkul yatırım ortaklığı, gayrimenkul yatırım fonları oluşturulabilir. Bu mümkün. Bunlara yurt içinden, yurt dışından kaynak da bulunur” diye konuştu.

“Bugün artık söylememiz gerekenleri söylemek zorundayız” diyen Sur, siyasi çekişmelerin, oy kaygılarının bir kenara bırakılıp, birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sur, Türkiye genelinde mevcutta deprem bölgelerindeki yapılaşma için şartnameler bulunduğunu hatırlatarak, “Bölgesel bazda depreme karşı birinci, ikinci bölge gibi yönetmelikte karşılığı var. Örneğin Konya’da uygulanan tasarımla Kahramanmaraş’taki, İstanbul’daki, kriterler farklı. Buna rağmen yeni binaların da yıkıldığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön