01 / 05 / 2024

ipotek fbk

ipotek fbk

İpotek işlemleri ile ilgili bir kavram olarak karşımıza çıkan FBK ne anlama geliyor? İpotekte FBK ne demek? İşte yanıtı...

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine ulaştı!

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine, 2016'nın ilk aylarında ulaştı. Geçtiğimiz yıl sektörde 10’uncu yılını kutlayan FU Gayrimenkul, mart ayında 1 milyon ipotek tesisi hedefine ulaşarak gayrimenkul ipoteği alanında bir ilki daha gerçekleştirdi.

Eş onayı olmadan eve konulan ipotek geçerli sayılır mı?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği kaydedildi.

İpotek icra emrine itiraz!

Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor. Haklı durumlarda ise alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İşte dava örneği..

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

İpotek fekki dava dilekçesi!

Borcunu ödediği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. İpotek fekki için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte ipotek fekki dava dilekçesi örneği..

İpotek fekki harcı 2016!

Taşınmaz mal satın alma sürecinde, tüketiciler bankalardan kredi kullanabiliyor. Bu süreçte tapu üzerine ipotek konuluyor. Peki, ipotek fekki harcı 2016 var mı? Varsa ne kadar?

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımı ipotek tutarını açıkladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ipotek tutarını açıkladı. İşte Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımı'nın o raporu...

Samsunlu emlakçılardan ipotek sorununa çözüm!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlakçıların gayrimenkul satışlarında en çok sorun yaşadıkları ipotek konusu ile ilgili yaptıkları görüşme sonucu çözüm bulduklarını belirtti.

Tapu ipotek harcı 2016!

Bir alacak için tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu ipotek harcı 2016..

Akfen GYO'nun gayrimenkullerine 1. derece ipotek!

Akfen GYO portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazların üzerine Banka lehine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edildi.

Türkiye'de her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor!

Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre; her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.

İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

İntifa hakkının verilmesi ile gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor. Peki, intifa hakkı sahibinin hak ve sorumlulukları nelerdir? İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

Konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz malların üzerine mevcut borç veya ileride çıkabilecek borç nedeni ile ipotek konulabiliyor. Krediyle alınan konutların tapusuna da borç bitene kadar ipotek konuyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

ipotek fbk Haberi

ipotek fbk

İpotekte FBK ne demek?

İpotek, var olan ya da var olması muhtemel olan borçların teminatını oluşturmak için, belirli bir gayrimenkulün teminat olarak olarak göstermesi işlemidir. Peki "İpotekte FBK ne demek?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İpotekte FBK ne demek?

FBK, "Fekki bildirilinceye kadar" sözünün kısaltması olarak karşımıza çıkıyor. Bu kavram ipoteklerin tescilinde kullanılan fekki bildirilinceye kadar anlamına geliyor.


Alacaklının terkin istemi üzerinde ipotek sicilden terkin ediliyor. Üç ay, bir yıl gibi süreli ipoteklerde de sürenin bitiminde ipotek müdürlükçe kendiliğinden terkin edilemiyor, yine alacaklının talebi aranıyor.


Tapu ipotek fekki harcı..

Söz konusu tapudaki ipoteğin kaldırılması işlemine ipoteğin fekki deniyor. Bankalar ipotek fekki için ilgili kişilerden bu işlem karşılığında "Tapu ipotek fekki harcı" adı altında ücret talep ediyor. Ancak talep edilen bu harç, yasal olarak mevzuatta geçmiyor.




Işıl Seren...