03 / 05 / 2024

ipotek harcı damga vergisi

ipotek harcı damga vergisi

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Gecekonduda tapu harcı sorunu düzeltilecek mi?

Maliye, gecekonduda hatalı damga vergisi uygulamasında düzeltmeye gitti. Peki neler değişti? Gecekondularda tapu harcı uygulaması da düzeltilecek mi?

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2017!

İpotek, bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2017 ne kadar?

Vergisiz miras paylaşımı bitiyor!

Miras kalan tarım arazilerinin vârislerce ‘resmi olarak’ paylaşımını kolaylaştırmak amacıyla iki yıl önce çıkarılan ve tapu harcı, damga vergisi gibi muafiyetler sağlayan yasal düzenlemenin süresi 15 Mayıs’ta doluyor.

İpotek fekki harcı 2016!

Taşınmaz mal satın alma sürecinde, tüketiciler bankalardan kredi kullanabiliyor. Bu süreçte tapu üzerine ipotek konuluyor. Peki, ipotek fekki harcı 2016 var mı? Varsa ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2016!

Bir alacak için tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu ipotek harcı 2016..

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

İpotek fek harcı ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek harcı ne kadar?

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence oluyor. Borcun ödenmesi halinde ise bu ipotek tapudan kaldırılıyor. Peki, ipotek nasıl kalkar? İpotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?

İpotek koyma harcı ne kadar?

İpotek ile mevcut olan veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan herhangi bir alacak güvence altına alınıyor. Peki, ipotek koyma harcı ne kadar? İşte ipotek harcı 2015..

İpotek fekki harcı 2015!

Bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Bu durumda fek belgeniz ile ipoteğin kaldırılmasını Tapu'dan talep edebilirsiniz. Peki, ipotek fekki harcı 2015 ne kadar?

ipotek harcı damga vergisi Haberi

ipotek harcı damga vergisi

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. 


Kullanılan kredinin tüm taksitlerinin ödenip borcun tamamının bitmesi halinde banka tapudaki ipoteğin kaldırılması için tüketiciye ipotek fek yazısı veriyor. Banka bu yazı üzerinden müşteriden belli miktarda ücret ödemesini istiyor. 


İpotek fek yazısının ödenmesi ile ilgili bir yasa bulunmuyor. Bu yüzden bu ücret ödenmesi zorunlu olmayan bir ücret olarak karşımıza çıkıyor. Bu hususta banka ile yapılan sözleşme önem teşkil ediyor.


Sözleşmede "İpotek fek yazısı ücreti tüketici tarafından ödenecektir." şeklinde bir hüküm bulunuyor ve siz bunu imzalamışsanız, ücreti ödemeniz gerekiyor. Ancak sözleşmede böyle bir hüküm yoksa, ücreti ödemek zorunda olmuyorsunuz. 


Tapuda ipotek fek masrafı bankanın vereceği ipotek fek yazısı sebebiyle alınıyor. Bu masraf bankadan bankaya değişiklik...