28 / 04 / 2024

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence oluyor. Borcun ödenmesi halinde ise bu ipotek tapudan kaldırılıyor. Peki, ipotek nasıl kalkar? İpotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?



İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence olarak karşımıza çıkıyor. Borcun ödenmesi halinde ise ipoteğin tapudan kaldırılması gerekiyor.


Bunun için borcun ödendiğine dair bir belge ve dilekçe ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.


Örneğin, bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Borcunuzun tamamını ödemeniz durumunda bankadan ödeme yaptığınıza dair fek yazısını talep etmeniz ve müdürlüğe teslim etmeniz gerekiyor.


İpotek fekki yazısı konut kredisi kullanılan banka tarafından veriliyor. Bu yazı için bankalar belli bir ücret de talep edebiliyor. Peki, ipotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?


İpotek kaldırma harcı 2015:

İpotek fekki harcı bankadna bankaya değişiklik gösteriyor. Fek için konut kredisi kullanan kimseler ortalama 250 TL'lik bir harç ödemesi yapıyordu.


Buna karşın Torba kanunla birlikte bazı yeni yetkinlikler kazanan BDDK,  bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda tüketiciden alınan bazı masraf kalemlerine ilişkin düzenlemeler yaptı. 


Buna göre konut kredisi kullanan kişileri yakından ilgilendiren ipotek fek ücreti için kaldırılma kararı alındı.


Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön