03 / 05 / 2024

ipotek kurmak için gerekenler

ipotek kurmak için gerekenler

Medeni Kanun gereğince, alacaklılar borçlunun kendilerine olan borcu için taşınmaz ipoteği talep edebiliyor. Peki, ipoteğin kurulması için ne yapılır? İpotek kurulması için nereye ve nasıl müracaat edilir?

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Kendi işini kurmak isteyenler için başarılı girişimci olmanın 10 adımı; Yol haritanızı belirleyin

Girişimcilik, birçok insan için özgürlük, bağımsızlık ve başarı anlamına gelir. Başarılı girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirerek dünyada iz bırakırlar. Ancak, girişimcilik yolculuğu zorlu bir süreçtir. İşte, başarılı girişimci olmanın 10 adımı...

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Halkbank'tan girişimciler için destek! Sermaye desteğini alan 1 yıl geri ödeme yapmayacak!

Halkbank girişimciler adına yeni kredi seçenekleri yayınladı. Bu şekilde iş kurmak isteyenler için yatırımlarını kolay şekilde yapabilmelerine imkân sağlanacak. Kredi için şartlar belli oldu. İşte tüm detaylar…

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli

Geleceğin dünyasında yollarda artık benzin istasyonları değil elektrikli şarj istasyonları olacak. Türkiye'de şu anda yüzde yüz elektrikli araçlar için açılmış şarj istasyonu yok! EPDK ise şarj istasyonu açmak için gereken asgari sermaye bedelini açıkladı.

Rus zenginler gayrimenkul için Birleşik Arap Emirlikleri'ne akın ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden gelen mali yaptırımların sıkılaşmasıyla beraber Rus zenginler iş kurmak ve gayrimenkul satın almak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne yöneldi. 

Binance genel merkez kurmak için çalışmalara başladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, genel merkez kurmak için çalışmalara başladı. Binance genel merkez açarak sanal şirket statüsünden kurtulacak. 

Tuğba Özerk: Çiftlik için arsa arıyorum!

Bir televizyon programına katılan şarkıcı Tuğba Özerk, çiftlik kurmak istediğini ve bunun için arsa arayışında olduğunu dile getirdi.

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatif kuruyor!  

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. Sendika kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye'de dağıtım ağı oluşturacağından bahsetti.

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

İpotek çetesi iş adamı Garip Kar'ı dolandırdı!

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için Sultanahmet'teki arsasına ipotek koydurdu. Arsa karşılığında beklediği parayı alamayan Kar, ipotek çetesi tarafından dolandırıldı.

TOKİ sanayi siteleri kurmak için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ucuz konut üretiminin yanı sıra 'geleceğin Türkiye'sini inşa etmek' için çalışmalarına hızla devam ediyor. TOKİ sanayi siteleri kurmak için düğmeye bastı.

ipotek kurmak için gerekenler Haberi

ipotek kurmak için gerekenler

İpoteğin kurulması için ne yapılır?

Medeni Kanun gereğince, alacaklılar borçlunun kendilerine olan borcu için taşınmaz ipoteği talep edebiliyor. Bu ipotek borcun ödenmeme ihtimaline karşı kuruluyor. Peki, alacağınız olduğunu ve borçlu adına ipotek tesis etmek istediğinizi düşünelim. 


İpoteğin kurulması için ne yapılır? İpotek kurulması için nereye ve nasıl müracaat edilir?


İpoteğin kurulması için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. İpoteğin kurulacağı taşınmazın borçlu adına kayıtlı olması mecbur olmuyor. Bir başkasının taşınmazı üzerinde de borçlu adına ipotek konulabiliyor.


Gerekli belgeler:

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belge.


- Eğer taraflardan biri tüzel kişi ise; ipotek tesis etmek...