23 / 11 / 2024

ipotek Paraya çevirme müddeti

ipotek Paraya çevirme müddeti

İpotek işlemlerinde, ipotek edilen gayrimenkule belli bir süre içinde "satış talebi" gelmezse, ipotek kanunen düşmüş sayılıyor. Peki ipotek takibinde satış isteme süresi nedir? İşte yanıtı...

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

İpotek fekki ücretli mi?

İpotek fekki, bankadan kullanılan konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde ipoteği kaldırma işlemi olarak biliniyor. Peki, ipotek fekki ücretli mi?

Konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

Bankalar tüketicilerinin konut kredisi kullanmaları esnasında alacak oldukları evleri ipotek altına alarak kredi kullandırıyor. Borcun ödenmesi halinde ipoteğin fekki gerekiyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

İpotek fek harcı ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek harcı ne kadar?

İpotek fekki görevli mahkeme!

Konut üzerinde bulunan borcun tamamının ödenmesi durumunda, tapu sicilinden ipotek kaydının silinmesi gerekiyor. Peki, ipotek fekki davasına hangi mahkeme bakar? İşte, ipotek fekki görevli mahkeme!

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fek yazısı ipoteğin kaldırılmasına ilişkin banka tarafından hazırlanan yazı olarak tanımlanıyor. Peki, ipotek fekki için neler gerekli? İşte, ipotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı!

Kat Mülkiyeti hakkı ise bağımsız bölümler üzerinde kurulan hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra kat mülkiyetinin alınması gerekiyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı ne kadar?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri!

Arsa tapulu evler, henüz inşaatı başlamamış veya inşaat çalışmaları bitmesine rağmen kat mülkiyeti alınmamış evler oluyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri nelerdir?

Rehnin paraya çevrilmesi!

Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin, borç ödenmemesi halinde alacaklıya satış yapılarak alacağını tahsil etme hakkı veriyor. Peki, rehin nasıl paraya çevrilir? İşte rehnin paraya çevrilmesi..

ipotek Paraya çevirme müddeti Haberi

ipotek Paraya çevirme müddeti

İpotek takibinde satış isteme süresi!

İpotek, borçlu bir kimsenin borcundan dolayı sahip olduğu gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesini ifade ediyor. İpotek takibinde borcun ödenmesi halinde gayrimenkulün üzerindeki ipotek kaldırılıyor.


Ancak, borcun ödenmemesi durumunda; alacaklı söz konusu gayrimenkulün satışını isteme hakkına sahip oluyor. Gayrimenkulün satışından elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Geriye kalan para, borçluya teslim ediliyor.


Ancak alacaklıların "satış talebinde bulunabilmeleri için belli İcra ve İflas Kanunu kapsamında belirtilen süre zarfını aşmamış olmaları gerekiyor. İpotek takibinde satış isteme süresi ile ilgili hükümler kanunun 150/E maddesinde yer alıyor.


İpotek paraya çevirme müddeti:

Madde 150/E - 

Alacaklı, taşınır rehnin satışını ödeme veya icra emrinin tebliğinden itibaren nihayet bir sene içinde, taşınmaz rehnin satışını da aynı tarihten itibaren nihayet iki sene içinde isteyebilir.


Satış yukarıdaki fıkrada gösterilen müddetler...