18 / 05 / 2024

ipotek sözleşmesi şekil şartı

ipotek sözleşmesi şekil şartı

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, gayrimenkul ipotek sözleşmesi nasıl yapılır? İşte, gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Konut finansmanı sözleşmesi 2016!

Konut finansmanı sözleşmenin hangi hükümleri içermesi gerektiği, şekil şartı ile sözleşmeyi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları yönetmelikte açıklanıyor. İşte konut finansmanı sözleşmesi 2016 örneği..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

İnşaat sürecinde arsa sahibi ile müteahhitin hak kaybı yaşamamaları için sözleşmenin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Tapu ipotek sözleşmesi örneği!

Tapu üzerinde ipotek kurulabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Burada tapu ipotek sözleşmesi de düzenleniyor. İşte tapu ipotek sözleşmesi örneği..

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer alan hükümlere göre, maketten konut sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçersizse ne olur?

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartına uygun bir şekilde imzalanmış olması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçersizse ne olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı!

Müteahhit ile yapılacak kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçerlilik şartı nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı var mı?

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Kira sözleşmesinin şekil şartı nedir?

Mesken ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanması muhtemel problemlere karşı ispat özelliği taşıyor. Peki, kira sözleşmesinin şekil şartı nedir? Sözleşme nasıl olmalı?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Alıcı ve satıcı arasında yapılan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, bu gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, gayrimenkul ipotek sözleşmesi nasıl yapılır? İşte, gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi şekil şartı!

Henüz inşaat çalışmalarına başlanmamış veya tamamlanmamış bir yapı için ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, ön ödemeli konut satış sözleşmesi nasıl yapılır? Ön ödemeli konut satış sözleşmesi şekil şartları nelerdir?

ipotek sözleşmesi şekil şartı Haberi

ipotek sözleşmesi şekil şartı

Gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

Bankadan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyuyor. Kullanılan kredinin miktarına göre belirlenen ipotek bedeli ile banka vermiş olduğu borcun geri alınmasını garanti altına almış oluyor.


Bunun dışında banka haricindeki borç alımlarında ve ticari faaliyetlerde de ev teminat olarak gösterilip ipotek tesis edilebiliyor. Taşınmazın borcunun tamamen bitmesiyle gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılıyor.


Tapuda ipotek kaldırma işleminin ikinci aşaması olarak bankadan alınan ipotek fek yazısı ile birlikte tapu dairesine gidilmesi gerekiyor. Tapu dairesi bu yazıyla tapu üzerindeki ipoteği kaldırabiliyor.


İpotek sözleşmesi örneği!


Konu:İpotek belgesi


..............İli; .... Bölge Tapu Sicil Müdürlüğüne, ...........(İL)


Ekde tapu fotopisi bulınan , Maliki olduğum; 


................. İli;

.............. İlçesi;

........... Pafta no; 

.............. Ada no; 

......... Parsel nolu;

.../... Arsa paylı; 

...................Kat;

...nolu bağımsız bölümü;


............TL (Rakamla/Yazıyla)................................Türk lirası bedelle, satışını yapacağım;

............TL (Rakamla/Yazıyla)............................Türk lirası peşinat alacağım ve bu...