26 / 07 / 2024

ipotekli daire nedir

ipotekli daire nedir

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ipotekli daireler ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Loft daire nedir? Loft dairenin özellikleri nelerdir?

Loft daireler son zamanlarda yıldızı parlayan ve belirli kesimden insanların tercih ettiği daireler arasında yer alıyor. Üst segmente hitap eden loft dairelerin ortaya çıkışı ise oldukça ilginç bir nedene dayanıyor. İşte, loft dairenin özellikleri ve ortaya çıkış hikayesi…

Konut kredisinde 'bağlı kredi' nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir daire aldım ve bunun için kredi kullandım. Ancak dairede problemler çıktı. Bu mesele ile ilgili müteahhidin sorumluluğunun olduğunu biliyorum ama bir de bağlı kredi söz konusu mu diye sorular soruluyor. Bağlı kredi nedir? Önemi nedir?' sorusunu yanıtladı.

Borç yokken verilen ipotekli tapu için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir projeden 2014’te iki daire aldım. Hiçbir borcum yok ama bana ipotekli tapu verdiler. Şimdi bana bankaya dava açmam gerektiğini söylüyorlar Siz ne dersiniz? ' sorusunu yanıtladı

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Simpleks daire nedir?

"Simpleks daire" yeni konut projelerinde sıkla görmeye başladığımız ev tipleri arasında yer alıyor. Peki, simpleks daire nedir?

Konut ipotekli kredi nedir?

Konut ipotekli kredi, bireysel ihtiyaç kredisi olup konut teminatı karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. İşte konut ipotekli kredi özellikleri..

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Yapı inşaatlarında, bina inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Peki, 2016 yılında ortalama bir daire maliyeti nedir?

İpotekli konut satış istatistikleri!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Geçtiğimiz Ekim ayında İpotekli konut satışları 2015 Ekim ayında 27 bin 996 olarak gerçekleşmişti. Peki, Kasım ayı ipotekli konut satış istatistikleri sonucu nedir?

İşyeri tapusu nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde,ü mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, işyeri tapusu nedir?

Maketten konut satış sözleşmesi nedir?

Ev satın almak isteyenler, henüz inşaatı tamamlanmayan ve daire ortada yokken satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesi nedir?

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli daire satın alındığına borç kime kalır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ipotekli daireler ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

İncek Loft Gölbaşı Konutları satış fiyatı nedir?

İncek Loft Gölbaşı ev fiyatları metrekare büyüklüklerine göre değişim gösteriyor.Ödeme seçenekleri kapsamında yüzde 10 peşinatla daire sahibi olunabiliyor.Peki İncek Loft Gölbaşı Konutları satış fiyatı nedir?

ipotekli daire nedir Haberi

ipotekli daire nedir

Bir devremülk aldık ama aldıktan sonra gördük ki üzerinde ipotek var. Satan "Bunu sizden saklamadık ki, bu nedenle çok ucuza aldınız" dedi. Ancak içimize sinmedi bu yeri bir de sattık ama ipoteği gizlemedik. Hâlâ ipotek borcu üzerimizde duruyor mudur? Bize bir zarar gelir mi? • H.H. 


Size anlatmam gereken iki husus var. 

Birinci husus; bir gayrimenkul alırken, o gayrimenkul üzerindeki ipoteğin saklanması pek mümkün değil. Şayet satıcı saklasa bile tapuda işlem yaparken özellikle resmi senedin imzası sırasında tapu memuru size bu gayrimenkul üzerindeki takyidatı söyler. İpotek mi var haciz mi var duyarsınız, bilirsiniz ondan sonra imzalarsınız. Bu hususlar tapuda alenidir ve alıcı bilmek zorundadır. Bu nedenle "Alırken bilmiyordum" denilemez. Çoğunlukla da böyle bir gayrimenkul alan, üzerindeki ipoteği bilerek alır. Çünkü çok...