03 / 05 / 2024

İpotekli evin noter satışı nasıl yapılır

İpotekli evin noter satışı nasıl yapılır

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli evin satışı nasıl yapılır? İşte, ipotekli evin noter satışı!

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Tapu dairesinde ödenecek harçlar, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, evinizi satmak istediğinizi ancak rayiç bedelini bilmediğinizi düşünelim. Peki, evin rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde satış değeri üzerinden belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2015...

Londra'da genişliği 1.5 metrelik evin fiyatı 2 milyon lira!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Bransbury semtinde bulunan ev hem boyutuyla, hem de fiyatıyla şaşırtıyor. İki evin arasına sıkışıp kalmış haldeki, ön cephesi neredeyse sadece kapıdan ibaret evin genişliği de sadece 1 metre 52 santimetre..

Evini satmayınca AVM evin etrafına yapıldı!

Edith Macefield isimli yaşlı bir kadın, 60 yıldır yaşadığı evin çevresinde AVM yapılmasına izin vermedi. 1 milyon doları reddeden Macefield, ülkesinde kahraman oldu. Onun hikayesi, Up filmine konu olduğu söyleniyor.

Veraset ilamı noter ücreti 2015!

Bir kimsenin ölümü halinde yakınlarına miras bıraktığı takdirde, yasal olarak bu mirasın kimlere ne oranda kaldığını gösteren resmi belge olan veraset ilamı noterden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noter ücreti 2015 ne kadar?

Mirasçılık belgesi noter ücreti 2015!

Bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda Sulh Hukuk Mahkemesinden alınan mirasçılık belgesi noterden de alınabiliyor. Peki, mirasçılık belgesi noter ücreti 2015 ne kadar?

Tapusuz noter satışı nasıl yapılır?

Tapusu olmayan taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşemediği için, noterde satış sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, tapusuz noter satışı nasıl yapılır? Bu satışın geçerliliği nedir?

Noter satışı tapu yerine geçer mi?

Satış vaadi sözleşmesi ile belirlenen satış bedelinin ödenmesi ile vaad edilen taraf sözleşmeye dayanarak tapu iptali ve tescili isteminde bulunabilir. Peki, noter satışı tapu yerine geçer mi? İşte yanıtı..

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Noter harçları 2015!

Taşınmaz mallar ile ilgili olarak imzalanan sözleşmelerin noterde onaylatılması halinde, belli oranlarda noter harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı noter harçları ne kadar? İşte yanıtı..

Evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisinde istisna sınırını aşan gelirler için vergi ödeniyor. Peki, evin öğrencilere kiraya verilmesi halinde kira gelir vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2015!

Tapu dairesinde gerçek alım satım bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkulü 150 bin TL'ye aldığınızı ancak bankadan 100 bin TL kredi kullandığınızı düşünelim. Bu durumda krediyle alınan evin tapu masrafı 2015 ne olacaktır?

İpotekli evin noter satışı nasıl yapılır Haberi

İpotekli evin noter satışı nasıl yapılır

İpotekli evin noter satışı!

Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak karşımıza çıkıyor. 


İpoteğin konusu gayrimenkul veya gayrimenkul niteliğinde olan bağımsız ve sürekli haklar oluyor. Bir gayrimenkulün ipotek edilebilmesi için o gayrimenkulün tapu sicilinde kayıtlı olması gerekiyor. Madenler ve ticari işletmeler de ipoteğe konu olabiliyor. Bu durumda ticari işletme, tüm makine ve mefruşatıyla beraber rehnedilmiş sayılıyor. Peki, ipotekli evin noter satışı nasış olur?


Kredi borcu bitirmeden evi satmak mümkün oluyor. İpotekli ev satın almak evi satın alan kişi için risk taşıyor. Çünkü borçlunun bankaya borcunu ödememesi halinde bankanın evi koşulsuz satma hakkı bulunmaktadır. Bu nedenli ipotekli ev alırken mutlaka borcun kapatılması sağlanmalıdır.


Bunun için satış öncesinde...