29 / 04 / 2024

ipotekli gayrimenkulün satışı

ipotekli gayrimenkulün satışı

Evinizin ipotekli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Evinizin ipoteği tapuda belirtilmiyor peki siz bu durumda ipoteği nasıl öğreneceksiniz? İpoteği öğrenmek için nereye başvurulur? İpotek nasıl öğrenilir?

İpotekli malın satışı!

İpotekli bir malın satışı mümkün müdür? İpotekli malın satışı nasıl gerçekleşir? İpotekli bir malın satışı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Doğuş Otomotiv, Bursa Osmangazi'deki arsa ve binasını satıyor! 

Doğuş Otomotiv tarafından Bursa Osmangazi'de yer alan gayrimenkulün satılması kararı alındı. İşte ayrıntılar...

Koza Altın'dan 760 milyon liralık gayrimenkul satışı!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) KAP'a yaptığı açıklamada şirkete ait toplam 48 gayrimenkulün satılmasına karar verildiğini duyurdu. Verilen detaylara göre, Duran varlık satışından kaynaklanan toplam gelir ise 760 milyon 10 bin 794 TL şeklinde hesaplandı.

Özelleştirme İdaresi'nden şok adım! 5 ildeki 11 gayrimenkulün satışı onaylandı!

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışı onaylandı. İşte ÖİB tarafındans atışı yapılan o gayrimenkullerle ilgili merak edilenler...

TMSF, İnanlar İnşaat'ın 138 gayrimenkulünü satıyor! Fiyatı dudak uçuklattı! 

TMSF, kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat'a ait çeşitli şehirlerde yer alan gayrimenkullerini toplu olarak satışa sundu. 138 gayrimenkulün toplam muhammen bedeli 206 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. İhalenin son teklif günü de belli oldu. 

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin İzmir Torbalı Pancar OSB'de yer alan alan gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

Avrasya GYO, İstanbul Arnavutköy'deki 7 gayrimenkulünü satıyor!

Avrasya GYO İstanbul Arnavutköy ilçesindeki 5 adet bir katlı, 1 adet iki katlı betorname işyeri ve arsası ile iki katlı ve üç katlı 2 adet kargir işyeri ve arsasını satıyor. 

PORTAŞ, Ankara'daki 1 konut ile 4 gayrimenkulünü 90 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

PORTAŞ, Ankara ili, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 5 gayrimenkulünü satışa sunuyor. Peki satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatları kaç lira? Gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? İşte ayrıntılar...

Hacizli gayrimenkul satın alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde haciz olan gayrimenkulün satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kocasinan Belediyesi 16 adet gayrimenkulün satışından 47.5 milyon TL gelir elde etti!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan 16 adet taşınmazın satışından 47 Milyon 555 bin Türk Lirası hasılat elde etti.

TMSF, Bank Asya'nın Yalova'daki gayrimenkulünü 14.3 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Yalova Altınova'da yer alan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Adese Gayrimenkul'ün satış geliri yüzde 87 azaldı!

Adese Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporu yayınlandı.

Adese Gayrimenkul'ün ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış!

Adese Gayrimenkul'ün 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış elde etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 ildeki 124 gayrimenkulü yarın satışa çıkarıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 ilde bulunan 124 gayrimenkul yarın satışa çıkarılıyor. Gayrimenkullerin satışı için müzayede yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

ipotekli gayrimenkulün satışı Haberi

ipotekli gayrimenkulün satışı

İpotek nasıl öğrenilir?


İpotek; doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine deniyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan kredi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabiliyor.


Konut satın almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak gerekiyor. Konutun bağlı olduğu tapu müdürlüğüne tapu fotokopisi ile müracaat edilerek konut üzerinde şerh, haciz ya da daha önce kullanılan konut kredisi veya ipotek karşılığı kredi ile ilgili konutun teminat olarak verilip verilmediği bilgileri öğrenilebiliyor.


Eviniz ipotekli olup olmadığı tapu senedinden anlayamıyorsunuz. çünkü tapu senetlerinde ipotek kavramı olmuyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken, Tapu Müdürlüğü'ne gidip, sayfaya bakmayı istemeniz yeterli oluyor.  Söz konusu olan gayrimenkulün ipotekli olup olmadığı 'İpotekler Hanesi' sütununa yazılıyor. Bu sütuna bakarak, gayrimenkulün ipotek durumunu öğrenebiliyorsunuz.


Konutun bağlı...