01 / 05 / 2024

ipotekli mala haciz gelir mi

ipotekli mala haciz gelir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir alacak nedeniyle bir gayrimenkulün üzerine haciz koyulduğunda bu gayrimenkulün satışının önlenmesi için üzerine daha önce bir şey koydurulduğunu vefat eden biri söylemişti. İpotek olabilir mi?' sorusunu cevapladı.

İpotekli mala haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir alacak nedeniyle bir gayrimenkulün üzerine haciz koyulduğunda bu gayrimenkulün satışının önlenmesi için üzerine daha önce bir şey koydurulduğunu vefat eden biri söylemişti. İpotek olabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Ortaklığın giderilmesi davasını taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar açabiliyor. Peki, hissedarların birinin haciz durumunda, ortak mala haciz konur mu? Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

İpotekli arsaya ev yapılır mı?

Bir arsanız olduğunu ancak arsayı banka kredisi ile aldığınızı ve ödemelerinizi devam ettiğini düşünelim. Peki, ipotekli arsaya ev yapılır mı diyorsanız işte yanıtı..

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli'ne haciz koymuş!

2000 yılında İş Bankası, 32 milyon dolarlık (22 trilyon lira) alacağını tahsil etmek Ceylan Ailesi'nin sahibi olduğu Taksim'deki Ceylan Intercontinental Oteli'nin ekonomik değeri olan taşınır mallarına haciz koymuş.

İpotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yeterli nakiti bulunmayan ancak, ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yol konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Rafet El Roman'ın Beyoğlu ofisine haciz geldi!

Boşanınca ortak oldukları müzik şirketinden hakkını alamayan Tuğba Altıntop, eski eşine tazminat davası açtı. Rafet El Roman parayı ödemeyince ofisini haciz memurları bastı.

Kocaeli Şehir Stadyumu’na ikinci kez haciz!

TOKİ tarafından Alikahya'da yaptırılan Şehir Stadyumu’nun kapısına yine haciz memurları dayandı. Öğle saatlerinde stadyumun inşaatına emniyet güçleriyle birlikte giden haciz memurları,haciz işlemini gerçekleştirdi.

İpotekli ev devredilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde, bankalar ipotek kuruyor. İpoteğin kaldırılması için kredi borcunun tamamen ödenmiş olması gerekiyor. Peki, ipotekli ev devredilir mi?

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Peki E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

ipotekli mala haciz gelir mi Haberi

ipotekli mala haciz gelir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir alacak nedeniyle bir gayrimenkulün üzerine haciz koyulduğunda bu gayrimenkulün satışının önlenmesi için üzerine daha önce bir şey koydurulduğunu vefat eden biri söylemişti. İpotek olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Bir alacak nedeniyle bir gayrimenkulün üzerine haciz koyulduğunda bu gayrimenkulün satışının önlenmesi için üzerine daha önce bir şey koydurulduğunu vefat eden biri söylemişti. İpotek olabilir mi? l E.C.

***

Dikkatinizi çekerim, tam 40 senedir yaşayanların problemlerini yanıtlamıştım, bu defa soru ahiretten geliyor. Vefat eden birinin hacizli malları için söylediği sözler! Efendim doğrusu soru uzaktan geliyor ama bilinmesinde de yarar var. Bir gayrimenkul sahibi borçlandığında ve borcunu ödemediğinde elbette aleyhine icra takibi yapılır. Takibe rağmen ödemezse de mal varlığına haciz tatbik edilir.

Şayet haczedilecek mal gayrimenkulse ve üzerinde ipotek varsa satış bedelinden...