09 / 01 / 2025

ipotekli taşınmaz devir

ipotekli taşınmaz devir

İpotekli taşınmazın satışı nasıl olur? Medeni Kanuna göre, ipotekli taşınmazın devri, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getiriyor mu? İşte Medeni Kanun ipotekli taşınmazın satışı...

Gençlerbirliği’nin 30 milyon TL’ye ipotekli olan taşınmazını Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketi 10 katına satın aldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki PORTAŞ A.Ş.’nin Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne ait Çayyolu’ndaki  bir taşınmazı 285 milyon TL bedelle satın aldığı belirtildi. Fakat söz konusu gayrimenkulün 30 milyon lira karşılığında ipotek altında olduğu ortaya çıktı.

İpotekli taşınmaz satılabilir mi? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ipotekli taşınmazların satışını kaleme aldı. 

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

FETO'nün 1.174 taşınmazının satış işlemi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla FETÖ şirketlerinin tapuya kayıtlı gayrimenkuller listelendi. Yapılan araştırma sonucu 1.174 taşınmazın satış ve devir işlemleri durduruldu.

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotek, borçlunun borcu nedeni ile sahip olduğu veya olmadığı teminat olarak gösterilen taşınmaz üzerinde kuruluyor. Peki ipotekli taşınmaz mal başkasına devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotekli taşınmazın bölünmesi!

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın bölünmesi mümkün mü?

İpotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Bir taşınmazın ipotek edilmesi, ile alacaklı alacağını teminat altına almış oluyor. Borcun ödenmemesi halinde ipotek edilen taşınmaz satılarak borç tahsil ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Taşınmaz satış harçları 2015!

Taşınmaz mal satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi yapılacak taşınmaz mallar için tapu dairesine harç ödemeleri yapılıyor. İşte taşınmaz satış harçları 2015...

İpotekli taşınmaz devri!

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki ipotekli taşınmaz devri mümkün müdür?

İpotekli taşınmazın satışı!

İpotekli taşınmazın satışı nasıl olur? Medeni Kanuna göre, ipotekli taşınmazın devri, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getiriyor mu? İşte Medeni Kanun ipotekli taşınmazın satışı...

İpotekli taşınmazın temliki!

İpotekli taşınmazın temliki nasıl gerçekleştiriliyor? İpotekli taşınmazın temliki Medeni Kanun'da nasıl yer alıyor? İpotekli taşınmazın temliki hakkında merak ettikleriniz için haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

İpotekli taşınmazın devri!

İpotekli taşınmazın devri, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi ve ya bölünmesi şeklinde oluyor. Ancak bu durumda rehin hakkı, ayrılan kısımlardan her birine değerleriyle orantılı olarak geçiriliyor...

ipotekli taşınmaz devir Haberi

ipotekli taşınmaz devir

İpotekli taşınmazın satışı!

İpotekli taşınmazlar ile ilgili yasal hükümler Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, ipotekli taşınmazın satışı, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi veya bölünmesi şeklinde oluyor.


Kanuna göre ipotekli taşınmaz malın devri, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getiriyor. İpotekli taşınmazın satışı na ilişkin diğer esaslar kanunda "Mülkiyet ve borçluluk" başlığı altında şu şekilde açıklanıyor:


Mülkiyet ve borçluluk

Taşınmazın devri

MADDE 888.- İpotekli taşınmazın devri, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getirmez.


Yeni malik borcu yüklendiği takdirde alacaklı, kendisine başvurma hakkını saklı tuttuğunu bir yıl içinde yazılı olarak önceki borçluya bildirmezse, borçlu borcundan kurtulur. 


Taşınmazın bölünmesi

MADDE 889.- İpotekli taşınmazın bir kısmının veya aynı malike ait bulunan ipotekli taşınmazlardan birinin başkasına devredilmesi ya da ipotekli taşınmazın bölünmesi hâlinde, aksine bir...