02 / 05 / 2024

Irak İnşaat

Irak İnşaat

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Firmalar, Irak’ın yeniden imarı kapsamındaki projelerinde en az iki katı kadar bir iş hacmi yaratabilir" dedi.

Irak pazarı güçlü geri dönecek!

Irak ile ticaretin eski günlerine döneceğini belirten TMB Başkanı Yenigün, "Finansman desteği ile yatırımlar ülkemize geri gelecek. Irak müteahhitlik sektörü açısından her zaman verimli" dedi.

Irak, Las Vegas modeliyle inşa edilecek!

Yoktan var edilecek ve 5'e bölünecek! Son derece gelişmiş ve lüks yapılarla donatılacak arazi yüz bin kişilik yaşam alanına dönüştürülecek

Irak'ta 60 milyar doları aşan 120 proje için yatırımcı aranıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Irak hükümeti tarafından iletilen dosyada ülkede yapılması istenilen 60 milyar doları aşan 120 proje bulunduğunu söyledi

Bağdat'ta Türkiye-Irak İnşaat Forumu düzenlendi!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, "Irak'ın Yeniden İmarı İçin Türkiye-Irak İnşaat Forumu" gerçekleştirildi.

Türk müteahhitlerden Bağdat'a çıkarma!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Irak’a bir müteahhitlik heyeti ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Türkiye ile Irak kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren “Irak’ın Yeniden İmarı için Türkiye-Irak İnşaat Forumu” gerçekleştirdi.

Erbil 11'inci Uluslararası İnşaat ve Yapı Fuarı kapılarını açtı!

Irak'ın Erbil şehrinde gerçekleştirilen 11'inci Uluslararası İnşaat ve Yapı Fuarı kapılarını açtı. Fuara, Türkiye'den 40'tan fazla inşaat firması katıldı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Irak'ta Türk inşaat firmasının tamamladığı hastane açıldı!

Irak'ın Babil vilayetinde Türk inşaat firması tarafından yapımı tamamlanan 600 yataklı eğitim hastanesi hizmete açıldı.

Irak'ta kaçırılan 18 Nurol İnşaat çalışanının izine ulaşıldı!

Irak'ta kaçırılan Türk işçilerinin çalıştığı şirket Nurol İnşaat'ın CEO'su Uğur Doğan, 18 işçiyi kaçıran araçların Bağdat'ın 35 kilometre yakınında görüldüğünü söyledi.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Bulut İnşaat, Arapların gözdesi oldu!

Bulut İnşaat; Dubai Cityscape Global Fuarı'nda yoğun ilgi gördü. Temel Bulut; özellikle Dubai, Lübnan, Kuveyt, Suriye, Irak, Ürdün ve Hindistanlı vatandaşların İstanbul'da konut sahibi olmayı tercih ettiklerini belirtti.

Kare İnşaat Basra'nın ilk AVM'sini inşa edecek!

Kare İnşaat, savaş sonrasında yeniden yapılanmaya başlayan Irak'ın Basra kentinde tamamı çelikten oluşan bir alışveriş merkezi inşaatına başladı. 'Basra Times Square' adı verilen projenin 2014 yılının ikinci çeyreğinde bitirilmesi planlanıyor...

Eksen İnşaat ihaleyi kazandı, Erbil Valiliği binasını yapacak!

Irak'ın kuzeyinde yaklaşık 36 milyon dolara malolacak Erbil Valilik binasına ilişkin ihaleyi, Eksen İnşaat kazandı. Bölgede stratejik projeleri üstlenen Türk firmalarının başarısı Iraklı yetkililer tarafından takdirle karşılandı

Dohuk Mazi Plus, Betaş Tema Yorum İnşaat ortaklığının Kuzey Irak'taki 180 milyon dolarlık projesi!

Türk perakendeciye yeni bir pazar daha: Dohuk Mazi Plus Betaş Tema Yorum İnşaat ortaklığı Kuzey Irak'ın Dohuk kentinde 180 milyon Dolarlık alışveriş merkezi ve lüks konut inşaatlarını gerçekleştiriyor.

Irak TOKİ modeli oluşturdu!

TOKİ, 2016'ya kadar en az 2.5 milyon konuta ihtiyacı olan Irak'a esin kaynağı oldu. Irak İnşaat ve İskân Bakan Yardımcısı Istabraq İbrahim Al Shouk, inşaatta model olarak TOKİ'yi örnek aldıklarını söyledi

Irak İnşaat Haberi

Irak İnşaat

Türkiye’nin Irak’a 5 milyar dolarlıklık kredi sağlayacağı haberleri inşaat sektöründe heyecana yol açtı. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün Irak'a kredi konusunu Dünya Gazetesi'mden Hüseyin Gökçe ile konuştu. İşte, o röportaj... 

Irak’ın yeniden yapılandırılması kapsamında Türkiye’nin taahhüt ettiği 5 milyar dolarlık kredinin sektöre olası etkisini değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, böyle bir kredinin bu kapsamdaki projelerde en az iki katı kadar iş hacmi yaratabileceğini söyledi. Kredinin, aynı zamanda da Irak tarafının müteahhitlik firmalarına birikmiş alacaklarını ödemesine ve mevcut projelerin tamamlanmasına da imkan sağlayacağına dikkat çeken Yenigün, 1970’lerden günümüze kadar Türk müteahhitlik firmaları tarafından Irak’ta gerçekleştirilen 960 projenin toplam bedelinin yaklaşık 25 milyar dolara ulaştığı bilgisini verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 14 Şubat’ta Irak’ın yeniden yapılandırılması konulu uluslararası konferans ile DEAŞ’la...