01 / 05 / 2024

Irak petrol boru hattı son durum

Irak petrol boru hattı son durum

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin eş Şehristani, Irak petrolünün Türkiye üzerinden dünya pazarına açılmasını istediklerini ancak bunun merkezi yönetimin onayıyla olması gerektiğini ifade etti. Türkiye ile ilişkilerin güçlendirilmesini arzu ediyoruz...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Benzin ve motorinde duyanları buz kestiren haber! Petrol zengini ülkede bile kriz patladı

Dünya genelindeki benzin ve motorin krizi devam ediyor. Dünyanın en önemli petrol üreticileri arasında yer alan Irak'ta dahi kriz yaşanması, duyanları adeta buz kestirdi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'tan Japon şirketle petrol anlaşması!

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı azaltabileceğini aktardı.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Kerkük-Ceyhan boru hattı hafta sonuna kadar onarılacak!

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

Irak petrol boru hattı son durum Haberi

Irak petrol boru hattı son durum

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin eş Şehristani, Irak petrolünün Türkiye üzerinden dünya pazarına açılmasını istediklerini ancak bunun merkezi yönetimin onayıyla olması gerektiğini ifade etti. Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin eş-Şehristani, Türk yetkililerin Irak'a gerçekleştirdiği ziyaretlerden memnun olduklarını belirterek, "Türkiye ve komşu ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesini arzu ediyoruz" dedi. 


Şehristani, yaptığı açıklamada, Irak petrolünün Türkiye üzerinden dünya pazarına açılmasından yana olduklarım ifade etti. Merkezi yönetimin onayı Bu konuda Türk yetkililerle yaptığı konuşmalara değinen Şehristani, "Eneıji ve Tabii Kaynaklar Bakam Taner Yıldız ve diğer yetkililerle görüşmelerimde petrolün Türkiye üzerinden dünya pazarına ihracı konusundaki isteğimizi vurguladım. Ancak bu, Bağdat'taki Irak merkezi yönetiminin bilgisi ve onayı dahilinde olmalıdır" diye konuştu. Merkezi yönetimin, Türk petrol boru hatları aracılığıyla yapılacak ihracat konusunda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (ÎKBY) ile imzalanan...