30 / 04 / 2024

ıraktaki projeler neden durduruldu

ıraktaki projeler neden durduruldu

Irak Planlama Bakanı Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle 49 milyar dolar tutarındaki 2 bin 469 projeyi durdurduklarını bildirdi. Cumeyli, yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'ı ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

İzmir'deki büyük projeler neden sürekli sekteye uğruyor?

İzmir Büyükşehir'in son yıllarda yaptığı büyük projelerin tamamına yakınında gecikmeler yaşandı. Geç de olsa tamamlanan bazı projelere de ortaya çıkan eksiklikler damga vurdu.

24 İleri Projeler 2015’e kadar 300 milyar dolarlık proje yapacak!

24 İleri Projeler, Halkalı’da hayata geçirdiği Cadde 24 projesindeki satışları 2 haftada tamamlayınca yeni yatırımlara soyundu. Şirket 2015 yılında yatırım değeri 300 milyon dolar olan yapılara imza atacak.

24 İleri Projeler, Kağıthane, Basın Ekspres ve Halkalı'da 5 yeni proje yapacak!

24 İleri Projeler, Kağıthane, Basın Ekspres ve Halkalı'da yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. 5 yeni projeyi hayata geçirmeyi planlayan firma toplam 300 milyon dolar yatırım bedeliyle projelerine başlayacak.

Aytuğ Balcıoğlu: Kısa sürede Dikili'yi kalkındıracak projeler inşa edeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, Dikili 'de toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan daire başkanları, Dikili Belediyesi 'yle birlikte yaptıkları ortak çalışmalarla büyük projeler gerçekleştirileceğinin sözünü verdi.

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

İskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıya iskan iznin alınması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?

Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun açılmaması tepkilere neden oldu!

Helenistik Döneme ait 2 bin 200 yıllık üç mezar çıkan Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi'ndeki Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun tekrar açılmaması tepkilere neden oldu.

Veryeriler İnşaat ahşap ile taşı buluşturan niş projeler üretiyor!

Türkiye'nin en popüler mekanlarından biri olan Alaçatı, taş evleri ile öne çıkıyor. Hatta Egeliler'in Ege özlemini gidermek üzere İstanbul'daki projeler bile bu taş evlerden esinleniyor...

Marmaray çalışmaları, Zübeyde Hanım Caddesi’nde 100 metrelik çatlağa neden oldu!

Marmaray çalışmaları, Zübeyde Hanım Caddesi’nde yer yer 15 cm’yi bulan 100 metrelik çatlağa neden oldu. Pazartesi günü aniden oluşan çatlak aynı gün beton dökülerek kapatıldı. Dev çatlak çevre sakinlerini korkuttu...

Hüseyin Sözlü müteahhitlerden iddialı projeler istedi!

Sözlü müteahhitlerden iddialı projeler istedi ADANA Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Güneşli ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Türkmenistan'da Türklerin yaptığı projeler 50 milyar dolara yaklaştı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül " Türkmenistan' da Türklerin yaptığı projeler, 50 milyar dolara yaklaşmıştır ve Türkiye' nin en çok iş aldığı ülke Türkmenistan olmuştur " dedi.

Hüseyin Sözlü Adanalı müteahhitlerden iddialı projeler istedi!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Güneşli ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Sözlü, Adanalı müteahhitlerden iddialı projeler istedi...

Sandıklı, hayata geçirilecek projeler sayesinde 2048 yılına kadar su sorunu çekmeyecek!

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise mevcut içme suyu, kuyu ve depolarda inceleme yaparak proje hazırladı. DSİ yetkilileri, Sandıklı'ya yapılacak projeler sayesinde ilçede 2048 yılına kadar su sorunu olmayacağını bildirdi.

ıraktaki projeler neden durduruldu Haberi

ıraktaki projeler neden durduruldu

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle maliyeti 49 milyar doları bulan 2 bin 469 projeyi durdurduklarını belirtti. 


Cumeyli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'ı ciddi anlamda etkilediğini söyledi. Irak'ın gelirinin yüzde 90'ının petrolden elde edildiğini ifade eden Cumeyli, "Projelerimizin bütçesini petrolün varil fiyatına göre belirlemiştik. Bir varil 2 yıl öncesine kadar 120 dolara satılıyordu, şimdi ise 43 dolara kadar düştü. Yaşadığımız ekonomik krizin temel kaynağı da fiyatlardaki değişikliktir" dedi.


Bu nedenle Bakanlar Kurulunun bazı projeleri durdurma kararı aldığını aktaran Cumeyli, "İlk etapta maliyeti 9 milyar doları bulan 300 projeyi durdurduk. Sonra maliyeti yaklaşık 40 milyar doları bulan 2 bin 169 projenin bekletilmesi kararı aldık. Bu ciddi bir maliyet ve ülkenin genel bütçesinin önemli bir kısmı" diye konuştu.


Terör...