07 / 05 / 2024

İran Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi sonuçları

İran Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi sonuçları

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı. İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek.

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Tahran'da konut fiyatlarında yüzde 121 artış!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatlarının yüzde 121 oranında arttığı belirtildi.

Tahran'da konut fiyatları 2019'da yüzde 41,6 arttı!

İran Merkez Bankası başkent Tahran'daki emlak piyasasına ilişkin açıkladığı verilere göre; İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatları 2019'da yüzde 41,6 arttı...

İsrail'den Batı Şeria'da arazi tescil işlemlerini kolaylaştıran karar!

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerinde arazi tescil işlemlerinin İsrail Sivil İdaresinden Adalet Bakanlığına transfer edilmesi talimatını verdi...

Tahran'da konut fiyatları yüzde 35 yükseldi

İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatları geçen senenin kasım ayına göre yüzde oranında 35 artış gösterdi.

İstanbul’dan Tahran’a demir yolu yapılacak!

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, tren seferlerini Tahran'dan İstanbul’a kadar uzatılmasının planladığını söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye'nin demir yolları ağını İran'ın demir yollarıyla birleştirmek istiyoruz.”

Tahran'da emlak satışları yüzde 60 düştü!

İran Merkez Bankası verilerine göre, Tahran'da emlak fiyatları önceki yıla göre yüzde 59,8 düşüş kaydetti.

Tahran'da emlak satışları yüzde 60 düştü!

İran'ın başkenti Tahran'da emlak satışlarının yaklaşık yüzde 60 gerilediği açıklandı. Tahran'da emlak fiyatları önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artış kaydederken satışlar yüzde 59,8 düştü...

Tahran'da ev fiyatları yüzde 91 arttı!

İran'ın başkenti Tahran'da ev fiyatları geçen yıla oranla yüzde 91 artış kaydetti. En çok ev alınan yer şehrin kuzeybatısındaki 5'inci bölge olarak açıklandı. 

Tahran'da konut fiyatları yüzde 83 arttı!

İran'ın başkenti Tahran'da konut fiyatlarının ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 83 artış gösterdi. 

Tahran'da konut satışları yarı yarıya düştü!

İran'ın başkenti Tahran'da Eylül'deki konut satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 45 oranında düştü.

Tahran'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

İran Emlak Birliği Başkan Yardımcısı Hüssam Ukbayi, Tahran'da ev kiralarının yükseldiğini açıkladı. Ukbayi, kiracıların civar kentlere taşınmasının kira fiyatlarını artırdığını söyledi.

İranlı 73 milletvekilinden Tahran'ın taşınması için mektup!

İran meclisinden 73 milletvekili, başkentin Tahran'dan başka bir şehre taşınması için Ayetullah Ali Hamaney'e mektup yazdı.

İran Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi sonuçları Haberi

İran Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi sonuçları

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı.


Sözleşme bedeli yaklaşık 125 milyon euro olan ve 520 bin metreküp/gün kapasitesi ile İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek. Birbirinden bağımsız dört modülden oluşacak tesis, ileri biyolojik atıksu arıtma prosesi ile en yeni arıtma teknolojilerini kullanacak ve ultraviyole dezenfeksiyon metoduyla arıtılan suyun sulama amaçlı geri kazanımı gerçekleşecek. Tesis bünyesinde inşa edilecek her biri 11 bin metreküp hacminde 8 adet çürütücü ile atıksu arıtma kaynaklı çamurlar çürütülerek biyogaz elde edilecek ve tesisin tüm elektrik ihtiyacı, tesiste üretilen bu biyogazı yakan gaz motorlarından sağlanacak.


2010’da İran’ın Başkenti Tahran’da İran Mesken Meher projesi ihalesini kazanarak bölgede çalışan Kuzu Grup,...