04 / 05 / 2024

iran ile nükleer müzakerelerde anlaşma

iran ile nükleer müzakerelerde anlaşma

İran ile Batılı devletler arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen nükleer müzakerelerde anlaşma sağlandı.Anlaşmaya göre, İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan yaptırımlar hafifletilecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni bugün gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vilademir Putin uzaktan canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel kazma çalışmaları başlıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir ay içinde temel kazma çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Nükleer santral inşaatı 14 bin kişilik istihdam sağlayacak!

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Üyesi Tuncer, nükleer santral projelerinin sadece inşaat sürecinde, reaktörlerin tasarımına bağlı olarak 12 ile 14 bin kişi istihdam sağlanabildiğini bildirdi.

Akkuyu Nükleer Santrali için ufuktaki Türk ortak CKK!

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yıl sonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

TSE'den nükleer enerji için iş birliği!

TSE ile Bureau Veritas arasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin ekipman ve hizmet tedarik süreçlerinde uygunluk değerlendirmeleri için iş birliği protokolü i̇mzalandı.

Akkuyu Nükleer Santrali ortak görüşmeleri sürüyor!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Rusların Türk tarafında ortağa ihtiyaçları var, şartları görüşüyoruz." dedi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Akkuyu nükleer santrali hızlı ilerleyecek!

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde ilk somut adımlar, Akkuyu nükleer santralinde atıldı.İki ülke bakanlarının görüşmelerinde, bir süredir gecikeceği belirtilen proje için hızlı ilerleme kararı çıktı.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için alınan kamulaştırma kararları mecliste!

Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili olarak alınan acele kamulaştırma kararına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

iran ile nükleer müzakerelerde anlaşma Haberi

iran ile nükleer müzakerelerde anlaşma

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “İran’a yapılan mevcut uygulamaların hafifletilmesi ile birlikte bölge olabildiğince hareketlenecek. Coğrafyamızdaki ticarette artış gösterecek. Yeni oluşacak konjonktürde Türkiye olarak bölgemizde oluşacak yeni ticaret pastasından olabildiğince büyük paylar alabilmeliyiz” dedi.




İran’ın küresel oyuna dâhil olma sürecinin inşaat sektörüne yapacağı katkılara da değinen Dumankaya, “İran’da yatırım yapma ve yakın coğrafyalarda var olma potansiyeli bulunan önemli bir sermaye ve tüketici-yatırımcı kitlesi bulunuyor. Önümüzdeki günlerde, yabancı satışlar konusunda İran’ın dâhil olmasıyla sektörde önemli bir hareketlenme olacağı kanaatindeyim. Buradaki firmaların da İran’a gitmesi ve yatırım yapması gibi durumlar da yakın gelecekte gündeme gelecektir. Bu noktada İran gelişime ve yatırım yapmaya çok açık bir pazar. Gayrimenkul sektörü yabancı satışlarının önemli bir kısmını Körfez Ülkeleri’ne...