09 / 05 / 2024

İran nükleer

İran nükleer

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasında ortak bildiri imzalandı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, "İran, UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdi” dedi...

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

İran, nükleer tesislerini yenilemeye başladı!

ABD'li istihbarat ve araştırma kuruluşunun ortaya attığı İran iddiası kafaları karıştırdı. Kuruluş, İran'ın nükleer çalışmalara başlamış olabileceğini yazdı. Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Türkiye için nükleer santral gerekli mi?

SABAH, Türkiye'ye 3. nükleer santral kararı aldıran raporun ayrıntılarına ulaştı. Rakamlar 2023'te elektrik ihtiyacı 450 milyar KWh'e yükselecek olan Türkiye'de nükleerin gerekli olduğunu ortaya koyuyor.

İran Buşehr'de 2 yeni nükleer santral inşa edecek!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Nükleer müzakereler İstanbul’da yapılacak!

İran ile sürdürülen nükleer müzakereler kapsamında İran, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakan yardımcıları 29 Ocak’ta İstanbul’da bir araya gelecek.

Rusya, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edecek!

Rusya, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edecek. Rusya ve İran arasında Moskova'da imzalanan nükleer anlaşma kapsamında, Rusya’nın, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edeceği bildirildi.

Rusya, İran'da iki nükleer enerji ünitesi inşa edecek!

Rusya, İran'da iki nükleer enerji ünitesi inşa edecek. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Başkanı Sergey Kirienko, İran'daki Buşer Nükleer Santrali'ne iki enerji ünitesi inşa edeceklerini bildirdi.

Ulu İnşaat Mersin'deki nükleer santralin yanına 5 yıldızlı tatil köyü yapıyor!

Mersin'in Gülnar ilçesinde nükleer santralin yapılacağı Yanışlı Koyuna 5 yıldızlı 600 yataklı birinci sınıf tatil köyü yapılıyor. Tatil köyünü yaptıran Ulu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıza Ulu bizim hiçbir endişemiz yok" dedi.

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı!

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı. İran Atom Enerjisi Ajansı, İran ile Rusya arasında iki yeni nükleer santralin inşaatı için ön anlaşma sağlandığını duyurdu.

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Ender Yorgancılar: Türkiye'nin enerjideki geleceği, yenilenebilir enerji ve nükleer santrale bağlı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası ( EBSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye' nin enerjideki geleceğinin yenilenebilir enerji ve nükleer santrale bağlı olduğunu bildirdi...

İran nükleer Haberi

İran nükleer

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasında ortak bildiri imzalandı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, "İran, UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdi" dedi.


Salihi, daveti üzerine Tahran’a gelen UAEA Başkanı Yukio Amano ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, İran ile UAEA arasında ortak bildiri imzalandığını duyurdu.


İran’ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Salihi, bildiri gereğince İran'ın UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdiğini söyledi. Salihi, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, "Bugünkü ortak bildiri, çözüme kavuşmamış konular hakkında iki tarafın atacağı adımları belirliyor" dedi.


Bildirinin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Salihi, "Ajans ile başından beri şeffaf bir işbirliği içerisinde olduk ancak maalesef bazı konular henüz çözüme kavuşturulamamıştı. Sonunda bu...