07 / 05 / 2024

İran Pasajı yıkım

İran Pasajı yıkım

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dere yatağı üzerinde kurulan ve 24 yıl boyunca hizmet sunan İran Pasajı, değişim ve dönüşüm programı nedeniyle yıkılıyor.

Van Başkale ve Saray'da yıkımın izleri 1 yılda silindi!

İran'da geçen yıl 23 Şubat tarihinde yaşanan depremin en çok hissedildiği Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yaşanan yıkımın izleri 1 senede silindi.

Büyükçekmece'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un en önemli su havzasını barındıran Büyükçekmece'de kaçak yapılaşma hızla artıyor. Bölgede, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başladı.

Yzk Yıkım Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yzk Yıkım Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Çekmeköy'de Cem Öztürk ve Yılmaz Zencirkıran imzasıyla kuruldu.

Silivri Gümüşoğlu Pasajı’nda yıkım başladı!

Kamulaştırma çalışmaları 6 yıldır devam eden, Silivri sahilinde can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan Gümüşoğlu Pasajı’nda, Silivri Belediyesi ve İBB ekipleri tarafından yıkım çalışmaları başlatıldı.

Buca Arena'nın yıkım kararı tartışma yarattı!

İzmir stat krizi yaşarken Buca Arena'nın yıkım kararı için stadı ilçeye kazandıran dönemin Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, böyle konuştu.

Karşıyaka Belediyesi yıkım yönergesi oluşturdu!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak ve kural dışı yıkımlara karşı önlemleri artıran Karşıyaka Belediyesi, riskli yapıların tahliye ve yıkım süreçlerine düzenleme getirmek için Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği oluşturdu.

İzmir Damlacık'ta yıkım başladı!

Konak Tüneli inşası ile birlikte yıkım çalışmalarının başladığı Damlacık’ta bir tarih de gidiyor. Şu anda İzmir’in gözde semtinden geriye sadece mezbelelik ve viraneyi andıran manzaralar kaldı

Türkiye’nin en büyük müzik müzesi Afyonkarahisar’da!

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi artık Türkiye’nin en büyük müzik müzesi ünvanına sahip. Bünyesinde hali hazırda 230 enstrüman barındıran müze geçtiğimiz yıl ekim ayında kapılarını açtı...

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

İran Pasajı yıkım Haberi

İran Pasajı yıkım

Hakkari Yüksekova'da Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan ve 24 yıl boyunca hizmet sunan İran Pasajı değişim ve dönüşüm programı ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yıkılması kararlaştırıldı. 

Milliyet'te yer alan habere göre; bugün başlayan yıkım işlemi belediye ekiplerince yapılırken, toplumsal mücadele aracı olan TOMA ise tozun çevreye yayılmaması için sürekli su sıktı. 

Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “1996 yılında İnşa edilen İran Pasajı, esnaflarımızın iş yaptığı bir iş hanıydı. Yalnız dere üzerine inşa edildiği için son zamanlarda Devlet Su İşleri (DSİ) değişim ve dönüşüm programı kapsamında yıkılmasına karar verdi. Pasajın içindeki esnaflarımızın mağdur olmamaları için Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bir çalışma başlattık. İran Pasajındaki esnaflarımızı merkezi İhsaniye camisinin zemin katında kendilerine bir yer tahsis ettik. Yeni 47...