07 / 05 / 2024

iran suriye imar çalışmaları

iran suriye imar çalışmaları

İranlı şirketler ve Suriye arasında, Suriye'nin yeniden imarı için anlaşmalar yapıldığı bildirildi. Suriye Başbakanı İmad Hamis başkent Tahran'da Cihangiri ile bir araya geldi...

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Suriye ile İran arasında yeniden imar anlaşması yapıldı!

İranlı şirketler ve Suriye arasında, Suriye'nin yeniden imarı için anlaşmalar yapıldığı bildirildi. Suriye Başbakanı İmad Hamis başkent Tahran'da Cihangiri ile bir araya geldi...

Suriye yeniden imar ve inşa edilecek!

Karadeniz Vakfı Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Suriye yeniden imar, inşa ve ihya edilecek. Irak yeniden inşa, imar ve ihya edilecek'' dedi.

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

İran Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Emir Emini, 7 yıllık iç savaş nedeniyle Suriye'de 600 milyar dolarlık zarar oluştuğunu ve İranlı şirketler tarafından ülkede 30 bin konut inşa edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'yi imar edeceğiz!

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Suriye'yi imar etmeye gideceğiz'' diye konuştu.

Suriye'nin yeniden inşasında İran'dan en az 180 şirket rol alacak!

İran'dan 180 civarında şirketin Suriye'nin savaş sonrasında yeniden imara yönelik inşaat malzemesi üretimi için tesis ve fabrikalar kuracağı belirtildi...

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran, Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik projelerden pay alacak. İran, rejimle yaptığı anlaşma sayesinde ülkedeki 30 bin konutun inşasını üstlenecek... 

Türkiye Halep'i imar edecek!

Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep'in Türkiye’nin kontrolüne geçeceği iddia ediliyor. Bölgenin Türkiye’nin kontrolüne bırakıldıktan sonra yeniden imar edilip ayağa kaldırılacağı konuşuluyor.

Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir!

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

Suriye Rakka yeniden imar edilecek!

Suudi Arabistan'ın Körfez İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Samir es-Sebhan'ın ABD'li üst düzey yetkililer ile Suriye Rakka'ya gerçekleştirdiği ziyaret, dikkatleri Riyad yönetiminin bu bölgeye ilgisine çevirdi.

Fikirtepeliler bakanlıktan gelecek imar haberini bekliyor!

Kentsel dönüşüm bekleyen Fikirtepe yılan hikayesine dönen imar planı yüzünden adeta savaştan çıkmış bir kent görünümüne büründü. Öyle ki ilçede Suriye’yi anlatan savaş filmi bile çektiler...

iran suriye imar çalışmaları Haberi

iran suriye imar çalışmaları

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri yaptığı açıklamada, İranlı şirketlerin Suriye'nin yeniden inşasında yer almasıyla ilgili anlaşmaların yapıldığını dile getirdi.

Dünya'da yer alan habere göre;İran medyasında çıkan haberlerde, Suriye Başbakanı İmad Hamis ile başkent Tahran'da bir araya gelen Cihangiri, İranlı şirketlerin Suriye'nin yeniden inşa edilmesinde yer alacağını ifade etti.

2020'de olumlu sonuçlar beklediklerini söyleyen Cihangiri, "İranlı özel şirketler Suriye'nin yeniden inşasına aktif bir şekilde katılmaya çok istekli. Suriye'nin yeniden inşası için gerekli koordinasyonlar ve anlaşmalar yapılmıştır." diye konuştu.

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa...